΄΄Ξέχασαν΄΄ ότι είχε προγραμματισμένη γέννα και το βρέφος πέθανε!

13 Σεπτεμβρίου, 2022

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη της, δεν είχε δει μια ετοιμόγεννη, αυτό που θα ακολουθούσε τη μέρα που εισήχθη, για προγραμματισμένο τοκετό. 

Η 38χρονη από τις τρεις τα ξημερώματα που είχε εμφανίσει αιμορραγία και καθησυχασμένη ότι κάποιος από τους γιατρούς θα έρθει να τη δει, έμεινε χωρίς επίβλεψη μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα, όταν κατάφερε να πιάσει το κινητό της και να καλέσει τη γυναικολόγο της να έρθει στο δωμάτιο. Η γιατρός της, που όπως φαίνεται δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της εγκυμονούσας, έφτασε αμέσως, μετά από ειδοποίηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν όταν έκανε καρδιοτοκογράφημα και υπέρηχο στο έμβρυο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε : Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια”. Η άτυχη γυναίκα – μητέρα ήδη τριών παιδιών – μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδί της, αφού ήταν στον ένατο μήνα της. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, προσπάθησε η νοσηλεύτρια να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους.  

“Αυτό για μένα είναι τραγική αμέλεια, είναι αδιανόητο να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο προγραμματισμένο για να γεννήσεις, να χάνονται 3 ώρες, να χάνεται το παιδί και παραλίγο και η γυναίκα μου, γιατί όταν την έβαλαν έξι παρά δέκα θα μπορούσα να χάσω και αυτή”, δήλωσε ο πατέρας. Και συνέχισε… ΄΄τα αναπάντητα ερωτήματα βέβαια, πολλά… Πρώτον γιατί χάθηκε τόσο πολύτιμος χρόνος; Δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε ένας γιατρός στο δωμάτιο να επιληφθεί του θέματος; Τρίτον, γιατί η νοσηλεύτρια δεν ενημέρωσε τους γιατρούς και τέταρτον, πώς λειτουργεί αυτό το νοσοκομείο; Η γυναίκα ενημέρωσε νοσηλεύτρια ότι πονάει και ότι η κοιλιά της “πέτρωσε” και είχε και αιμορραγία. Δεν πέρασε κανένας γιατρός να ρωτήσει τι συμβαίνει, παρ’ ότι ήταν καθισμένοι μέσα στο γραφείο του επιμελητή΄΄, ξέσπασε ο πατέρας.

Είναι δυνατόν ένα τέτοιο περιστατικό να μείνει ατιμώρητο; Τα τρία παιδιά της οικογένειας, δε συνάντησαν ποτέ το αδελφάκι τους…  η μητέρα τους παραλίγο να πεθάνει…

Το νοσοκομείο -δια στόματος προέδρου- μεταφέρει πως αν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί.

Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε αυτό το περιστατικό.

Ένα είναι βέβαιο: νόμος ενεργοποιείται με δική σας εντολή.

Δώστε την!