΄Γεύμα΄΄ αξίας 1.600€, για διευθυντή νοσοκομείου

13 Νοεμβρίου, 2021

Το Ιούλιο του 2020, ασθενής βρήκε το θάρρος να καταγγείλει γιατρό -ο οποίος ήταν μάλιστα και διευθυντής στο Ιπποκράτειο- καθώς αναγκάστηκε να του δώσει φακελάκι για να μπορέσει να μπει να χειρουργηθεί.

Τον ίδιο χρόνο, οκτώ νέες καταγγελίες – για τον ίδιο γιατρό – θα δουν το φως της δημοσιότητας. Και σε αυτούς τους ασθενείς, ο γιατρός αυτός εκβίασε για εξτρά ΄΄πληρωμή΄΄.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πέντε από τις εννέα περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν, με το γιατρό να τους έχει αποσπάσει περίπου 1.600€, ενώ σε ξαφνικό διπλό έλεγχο στο γραφείο του στο νοσοκομείο και στο σπίτι του, βρέθηκαν 54.350 ευρώ και 4.845 δολάρια. Επίσης, σε εκπομπή μεγάλου καναλιού, παρουσιάστηκε βίντεο- ντοκουμέντο που εμφανίζει το γιατρό να λαμβάνει φακελάκι, πριν και μετά το χειρουργείο.

Η δικαιολογία ότι κάποιοι του έδωσαν φακελάκι για ΄΄ ένα γεύμα΄΄ , δε φαίνεται να έπεισε και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. 

Για τον Συνήγορο Του Ασθενή, οι ασθενείς αυτοί είναι ΄΄φάροι δικαιοσύνης΄΄… και προτρέπουμε όλους εκείνους που έχουν αντίστοιχες εμπειρίες να βγουν και να τις καταγγείλουν. Γιατί μόνο έτσι γίνονται γνωστά τα ονόματα εκείνων που εκβιάζουν και – σε κάποιες περιπτώσεις- σώζονται και ζωές, αφού ο ασθενής μπαίνει αμέσως στο χειρουργείο και δεν περνάει πρώτα από την… τράπεζα.   

Σε εκείνους που δεν έχουν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν, να πούμε ότι είμαστε κοντά τους και πανέτοιμοι να τους στηρίξουμε. Θα γίνουμε η φωνή τους και θα ακολουθήσουμε κάθε τρόπο – νόμιμο πάντα- για ηθική και χρηματική αποζημίωση. Γιατί κάποια στιγμή, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται ψυχές που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους. 

 

Θέλετε τη βοήθειά μας για να καταγγείλετε; Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 21 1012 1395 και μέσω messenger στα  social media .  

  • Για τη δική σας νομική προστασία, μην κατονομάζεται ο γιατρός ή το νοσοκομεία, σε post. 
  • Για φυσική παρουσία στα γραφεία μας, απαιτείται ραντεβού.