14χρονος έχασε τη ζωή του από ιατρική παράλειψη

14χρονος έχασε τη ζωή του από ιατρική παράλειψη

20 Ιουνίου, 2019

Καταδικάστηκε ο γιατρός
Μαθητής μόλις 14 χρονών έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία λόγω ιατρικής αμέλειας.
Συγκεκριμένα, ο εφημερεύων γιατρός διέγνωσε εσφαλμένα τον νεαρό με ιογενή λοίμωξη και του έδωσε εξιτήριο. Λίγες ώρες αργότερα ο άτυχος νεαρός κατέληξε…
 
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 14χρονος εισήλθε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα, ναυτία και ζαλάδες. Ο γιατρός τον εξέτασε και προχώρησε σε ακτινογραφία, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και στην τοποθέτηση ορού.
Επιπλέον, του χορήγησε αντιπυρετικό φάρμακο και ενδομυϊκή ένεση, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υψηλός πυρετός. Καθώς όμως ο νεαρός συνέχιζε να έχει ζαλάδες, οδηγήθηκε στο ακτινολογικό για περαιτέρω εξετάσεις.
Αφού ο ειδικευόμενος γιατρός έλεγξε τις ακτινογραφίες του, ενημέρωσε αυτόν και την οικογένεια του ότι πάσχει από ιογενή λοίμωξη, και δίνοντας του φαρμακευτική αγωγή, τον έστειλε σπίτι του.
Λίγες ώρες αργότερα, ο νεαρός μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, έχασε την μάχη με τη ζωή…
 
Η απόφαση του δικαστηρίου
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η αιτία θανάτου ήταν η μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τον υπεύθυνο γιατρό και επιδίκασε στους γονείς του παιδιού αποζημίωση 260.000 ευρώ.
Σύμφωνα και με την απόφαση ο γιατρός δεν εκτίμησε ορθά τα συμπτώματα του ασθενή και προχώρησε σε λανθασμένη διάγνωση. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση υγείας του επιδεινώθηκε και τελικά απεβίωσε.
 
Εσείς έχετε υποστεί παρόμοιο περιστατικό;
 
Πηγή: http://www.patrisnews.com