21 καταγγελίες, 50 μάρτυρες, ένας -κατά συρροή- γυναικολόγος βιαστής

1 Απριλίου, 2022

Από το 2014, κακοποιούσε σεξουαλικά τις ασθενείς του, ο γυναικολόγος από τη Ρόδο. 

Το μαρτύριο της «εξεταστικής καρέκλας», έζησαν περίπου 21 θύματα, των οποίων οι βασανιστικές ώρες που πέρασαν στο ιατρείο του, καταγράφονται στο 29σελιδο βούλευμα, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. 

Στον 65χρονο γυναικολόγο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, χωρίς ίχνος σεβασμού -ούτε απέναντι σε εγκύους- απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ορίστηκε καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος. 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα σβήσει από τη μνήμη των θυμάτων, αυτό που έζησαν. Θα σταματήσει όμως η δράση του εδώ και καμία άλλη γυναίκα δεν θα μαρτυρήσει στα χέρια του. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή, είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες, που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρούς. 

Καμία τέτοια ανάρμοστη πράξη, δεν πρέπει να παραμένει «σιωπηλή» Πρέπει να βλέπει το φως της δημοσιότητας, να δικάζεται και να καταδικάζεται!  

Είμαστε κοντά σας. Μιλήστε μας