5 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση ζητά οικογένεια από νοσοκομείο για ιατρικό λάθος!

23 Οκτωβρίου, 2018

Ο θάνατος μιας 37χρονης μεσίτριας είχε ταράξει πριν λίγους μήνες την κοινωνία της Θεσσαλονίκης! Ο αγγειοχειρουργός της γυναίκας είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε ισόβια για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο καθώς και για περιύβριση νεκρού. Ο ίδιος ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος ενώ άλλοι θεωρούν ότι ήθελε να σκοτώσει την γυναίκα!

Τώρα λίγους μήνες μετά, η οικογένεια της μεσίτριας ζητάει από το νοσοκομείο στο οποίο ήταν ειδικευόμενος ο γιατρός 5 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μέσω του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης!

Η γυναίκα είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο για αφαίρεση κιρσών και μάλιστα πριν την επέμβαση είχε πει στον σύζυγο της ότι ο γιατρός την είχε ενημερώσει ότι δεν χρειάζεται καν αναισθησία. Παρ’ όλα αυτά ο γιατρός της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, προποφόλη και φαιντανύλη, που δεν είναι απαραίτητα για τέτοιου είδους επέμβαση! Μάλιστα η δεύτερη ουσία είναι πιο σκληρή και από την ηρωίνη. Ο γιατρός ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι της έκανε τελικά αναισθησία γιατί η γυναίκα φοβόταν πολύ το χειρουργείο!

Η γυναίκα έπαθε ανακοπή πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι! Ο αγγειοχειρουργός δήλωσε ότι προσπαθούσε μάταια επί 15 λεπτά να την επαναφέρει στη ζωή. Ο ίδιος είπε στο Δικαστήριο ότι πάνω στον πανικό του δεν ήξερε τι να κάνει κι έτσι την έβαλε στο αυτοκίνητο του και την μετέφερε στη Χαλκιδική όπου πέταξε το πτώμα σε ερημικό σημείο.

Μάλιστα ο γιατρός μίλησε για παρατυπίες που συμβαίνουν στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν δίνοντας έμφαση στο τρόπο που έπαιρναν οι χειρούργοι τα αναισθητικά και τα χορηγούσαν χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου!

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο τώρα η οικογένεια της άτυχης γυναίκας διεκδικεί τόσο μεγάλη αποζημίωση! Κατηγορούν το νοσοκομείο για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, στα οποία είχε πρόσβαση και ο αγγειοχειρουργός.

Μάλιστα η εσφαλμένη και αμελής καταγραφή των αναισθητικών φαρμάκων από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό εάν μειώθηκε η ποσότητα κάποιου φαρμάκου και ποιος το χρησιμοποίησε. Επίσης στην αγωγή της οικογένειας αναφέρεται επίσης ότι τα κλειδιά των εγκαταστάσεων δεν φυλάσσονταν επαρκώς.

Μία οικογένεια έχασε έναν άνθρωπο από λάθη που δεν μπορούν να διορθωθούν πλέον. Υπήρχαν σοβαρά λάθη και από την πλευρά του γιατρού αλλά και όλου του νοσοκομείου! Γι’ αυτό η οικογένεια έχει κάθε λόγο να ζητάει να βρει το δίκιο της μέσω της Δικαιοσύνης και να διεκδικεί την αποζημίωση που δικαιούται.

Όλοι έχουν έχουν περάσει κάτι παρόμοιο δικαιούνται να διεκδικήσουν αποζημίωση! Η σιωπή δεν είναι ποτέ λύση ακόμα και στο πιο βαρύ πένθος πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να ζητάμε τη δικαίωση μας!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]