99χρονη είχε όλα της τα όργανα σε λάθος θέση

99χρονη είχε όλα της τα όργανα σε λάθος θέση

24 Απριλίου, 2019

Το γεγονός αποκαλύφθηκε μετά το θάνατο της!
Μία  ηλικιωμένη γυναίκα είχε δωρίσει το σώμα της για ιατρικές έρευνες σε Πανεπιστήμιο Ιατρικής των Η.Π.Α. και μετά τον θάνατο της, οι φοιτητές σε μάθημα ανατομίας εξέτασαν τη σορό της.
Αυτό που ανακάλυψαν όμως δεν το περίμεναν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα!
Το ήπαρ, το στομάχι και όλα τα όργανα της κοιλιακής χώρας της γυναίκας βρίσκονταν σε ανάποδη θέση, εκτός από την καρδιά της.
Ιατρικό θαύμα!
Το ιατρικό αυτό φαινόμενο αποτελεί εκ γενετής σπάνια ανωμαλία που επηρεάζει 1 στους 22.000 ανθρώπους! Οι γιατροί με έκπληξη διαπίστωσαν πως όλα αυτά τα χρόνια το γεγονός αυτό είχε περάσει απαρατήρητο, πράγμα σπάνιο καθώς η πάθηση αυτή προκαλεί προβλήματα στην καρδιά και άλλες διαταραχές.
Αντιθέτως, σύμφωνα και με την οικογένεια της θανούσης, έχαιρε άκρας υγείας, πέρα από αρθριτικά προβλήματα που είχε λόγω ηλικίας. Επιπλέον, είχε προβεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά κανένας γιατρός δεν είχε προσέξει κάτι περίεργο, εκτός από τον χειρουργό που αφαίρεσε την σκωληκοειδίτιδα της και πρόσεξε ότι βρισκόταν σε ασυνήθιστη θέση.
Ο ιατρικός κλάδος κάνει λόγο για “θαύμα”, καθώς η γυναίκα όχι μόνο δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της αλλά έφερε στον κόσμο 5 παιδιά!
 
Πηγή: https://www.athensmagazine.gr