Μη φοβάστε να μιλήσετε για το Ιατρικό Λάθος!
Ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού για την Ιατρική Αμέλεια.
Ρωτήστε Μας!

Η ομάδα μας

Ο Συνήγορος του Ασθενή απαρτίζεται από μία ομάδα εξιδεικευμένων ιατρικών εμπειρογνωμών και νομικών για τη διερεύνηση της εκάστοτε υπόθεσης.

Αξιολόγηση

Θα μελετήσουμε εις βάθος την υπόθεση σας και θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που μπορείτε ν' ακολουθήσετε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.

Αποζημίωση

Είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διαδικασία αποζημίωσης για την ηθική και σωματική σας βλάβη, μετά από ιατρικό λάθος, σε εσάς ή συγγενικό σας πρόσωπο.

Βρείτε τη Δικαίωση που σας αξίζει!

Στην Ελλάδα η ιατρική ευθύνη μπορεί να διακριθεί σε αστική, ποινική και πειθαρχική. Ο γιατρός έχει τη νομική υποχρέωση για την αποκατάσταση της ζημίας του προσώπου που επλήγη από μία παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά, με τη μορφή της χρηματικής αποζημίωσης. 

 

Η χρηματική ικανοποίηση μπορεί να καταβληθεί, είτε λόγω ηθικής βλάβης στον παθόντα είτε λόγω ψυχικής οδύνης στους συγγενείς του θύματος (σε περίπτωση θανάτου).

 

Περιλαμβάνει δε, και την επιδίκαση τυχόν χρηματικών ποσών που δαπάνησε ή πρόκειται να δαπανήσει ο παθών ή η οικογένειά του στην κρινόμενη περίπτωση, σύμφωνα με την  ελληνική νομοθεσία.

Ζητήστε μας ν’ αξιολογήσουμε την περίπτωση σας

Χωρίς Καμία Δέσμευση!

  Πανελλαδική Υποστήριξη

  Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας σε όποιο μέρος και αν βρίσκεστε, για να ακούσει και να σας καθοδήγησει στο ιατρικό λάθος.

  Απλοποίηση Διαδικασιών

  Κάνουμε πιο εύκολη για εσάς τη διαδικασία αποζημίωσης, από την πρώτη στιγμή μέχρι τη στιγμή της δικαίωση σας.

  Χωρίς Καμία Δέσμευση

  Επικοινωνήστε με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211 012 1395 , χωρίς καμία επιβάρυνση, για την αξιολόγηση της υπόθεση σας.

  Ποιοί Είμαστε

  Συνήγορος του Ασθενή

  Στο Συνήγορο του Ασθενή μοναδική μας πίστη είναι ότι κάθε ασθενής που έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του από ένα ιατρικό λάθος αξίζει μια αφοσιωμένη νομική υποστήριξη στον αγώνα που διανύει.

  Διαβάστε Περισσότερα

  Νομική Υποστήριξη στο Ιατρικό Λάθος

  Ιατρικά Σφάλματα ανά Ειδικότητα
  Γυναικολογία - Μαιευτική

  Η ειδικότητα με τις υψηλότερες αποζημιώσεις ιατρικού λάθους στην Ελλάδα, αφού φτάνει κατά μέσο όρο τις 623.000€.

  Λανθασμένη Διάγνωση

  Η λανθασμένη ή/και η καθυστερημένη διάγνωση, συνιστούν ένα άκρως επικίνδυνο ιατρικό λάθος, αλλά και ένα από τα συνηθέστερα στην Ελλάδα.  

  Αναισθησιολογία

  Η αναισθιοσιολογία βρίσκεται στις υποθέσεις ιατρικής αμέλειας με τη μεγαλύτερη συχνότητα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η μέση αποζημίωση, φτάνει τις 319.771€.

  Ωτορυνολαρυγγολογία

  Η ειδικότητα του ΩΡΛ ασχολείται με τη διάγνωση, την αξιολόγηση και τη διαχείριση ασθενειών. Τα λάθη συχνά είναι αποτέλεσμα αμελούς δράσης του ιατρού. 

  Φαρμακευτική Αγωγή

  Η εσφαλμένη συνταγογράφηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών παρενεργειών στον ασθενή και δεκάδες κινδύνους για την υγεία του.

  Χειρουργικές Επεμβάσεις

  Επέμβασεις στο λάθος σημείο, αντικειμένα που παρέμειναν στο σώμα, διάτρηση οργάνων και πολλά άλλα, είναι μερικά από τα συνηθέστερα χειρουργικά σφάλματα. 

  Νευρολογικά Λάθη

  Οι νευρολογικές βλάβες οι οποίες συχνά  είναι μη αναστρέψιμες για τον ασθενή, συνήθως οφείλονται στην αμελή συμπεριφορά του ιατρού. 

  Οδοντιατρικά Λάθη

  Τα συχνότερα οδοντιατρικά λάθη σχετίζονται με τη λάθος τοποθέτηση εμφυτεύματος, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία. 

  Ορθοπεδικά Λάθη

  Η ορθοπεδική είναι μία από τις ειδικότητες υψηλού κινδύνου, στην οποία τα ιατρικά λάθη μπορεί να σχετίζονται με τραυματισμό, παράλυση και άλλα. 

  Συμβουλευτείτε τους Ειδικούς

  Η πλειοψηφία των θυμάτων ιατρικού λάθους δεν γνωρίζει ότι δικαιούται ν’ αποζημιωθεί τόσο για την σωματική, όσο για την ηθική βλάβη που υπέστη ως αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας. 

   

  Στο Συνήγορο του Ασθενή έχουμε συναντήσει εκατοντάδες ιστορίες ιατρικών λαθών. Με πολυετή εμπειρία στα ιατρικά λάθη και στην αποζημίωση τους, στο Συνήγορο του Ασθενή θα βρείτε τη νομική υποστήριξη που χρειάζεστε, από την αρχή της υπόθεσης μέχρι τη δίκη και την αποζημίωση σας.

   

  Μερικά από τα πιο συχνά αδικήματα για οποία μπορεί ο ασθενής ή η οικογένεια του, να διεκδικήσουν αποζημίωση για το ιατρικό λάθος, είναι τα εξής: 

  Τα Τελευταία μας Άρθρα

  Μείνετε πάντα ενήμεροι για ό,τι συμβαίνει στο χώρο της Υγείας

  Covid-19 Ενημέρωση

  Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Χωρίς αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι

  Covid-19 Ενημέρωση

  Σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς για COVID-19 στην Καρδίτσα

  Covid-19 Ενημέρωση

  Πρώτος θάνατος μετά από εμβόλιο με Pfizer

  Covid-19 Ενημέρωση

  Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντάνε !

  Covid-19 Ενημέρωση

  Θάνατος της 14χρονης: Ιατρικό Λάθος καταγγέλει ο πατέρας

  Covid-19 Ενημέρωση

  Δύσκολες ώρες για τον 42χρονο μετά τον εμβολιασμό του

  Covid-19 Ενημέρωση

  Pfizer: Τι συμβαίνει με τις παρενέργειες του εμβολίου;

  Covid-19 Ενημέρωση

  Θάνατος της 44χρονης από το εμβόλιο της AstraZeneca

  Covid-19 Ενημέρωση

  Αγρίνιο: Παρέμβαση Εισαγγελέα για ιατρική αμέλεια στη Μ.Ε.Θ.

  Covid-19 Ενημέρωση

  Μήνυση για ιατρική αμέλεια του βρέφους που πέθανε από κορονοϊό

  Covid-19 Ενημέρωση

  Θάνατος από Covid: Ιατρική Αμέλεια έδειξε η νεκροψία

  Covid-19 Ενημέρωση

  Θάνατος από Astrazeneca επιβεβαιώθηκε στη Μυτιλήνη

  Ενημέρωση

  Ιατρική Αμέλεια “βαπτίστηκε” κορονοϊός για τον 41χρονο

  Ενημέρωση

  Αποζημίωση 400.000 για ιατρικό λάθος αποφάσισε το ΣτΕ

  Ενημέρωση

  Χειρουργικό Λάθος: Έκοψαν λάθος πόδι σε ηλικιωμένο άνδρα

  Covid-19 Ενημέρωση

  Νέο περιστατικό θρόμβωσης από AstraZeneca

  Covid-19 Ενημέρωση

  Το ΣτΕ αποφάσισε: Αποζημίωση για βλάβες από εμβολιασμό

  Covid-19 Ενημέρωση

  Αυξάνονται οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο λόγω πανδημίας

  Covid-19 Ενημέρωση

  Ακαταδίωκτο ζητούν οι γιατροί… Προστατεύονται για τα Ιατρικά Λάθη;

  Covid-19 Ιστορίες Ιατρικών Λαθών

  Γλύτωσε 3 φορές από καρκίνο και “έφυγε” από το εμβόλιο

  Καθημερινές Ιστορίες

  Καθημερινές Ιστορίες ανθρώπων που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους, ήρθαν αντιμετώποι με την ιατρική αμέλεια, απευθύνθηκαν στο Συνήγορο του Ασθενή για να βρουν δικαίωση και ν’ αποζημιωθούν οικονομικά αλλά κυρίως, ηθικά.

   

  Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε μία προσωπική δικαίωση σε όλους όσους ταλαιπωρήθηκαν με την υγεία τους!

  Λανθσμένη τοποθέτηση νάρθηκα... Ένα απλό σπάσιμο στο πόδι, οδήγησε σε μία τεράστια ταλαιπωρία και επιδείνωση της υγείας ενός 16χρονου. Ο νάρθηκας τοποθετήθηκε με λανθασμένο τρόπο σε ιδιωτικό ιατρείο και σε συνδυασμό με την κατάκληση, προκλήθηκε πολύ βαθιά πληγή, επιτείνοντας το πρόβλημα και παρατείνοντας το χρόνο αποθεραπείας... Οι γονείς του παιδιού, έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διασαφηνιστεί η ευθύνη του γιατρού και προχώρησαν στην απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους.
  Client Image
  Θάνατος από σηψαιμία.. Μία γυναίκα που αντιμετώπιζε ήδη πολλά προβλήματα υγείας, παρουσίασε ξαφνικά έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η κόρη της, έσπευσε να τη μεταφέρει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου, όπου τις έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και της χορηγήθηκε ορός για να κάνει εισαγωγή. Αργά το βράδυ, ο γιατρός είδε τις εξετάσεις και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να φύγουν, αφού οι εξετάσεις της 75χρονης ήταν καλές... Η κόρη της επικοινωνήσε με το Συνήγορο του Ασθενή, αναφέροντας μας ότι "ζήτησα τις εξετάσεις της μητέρας μου για να πάρω και δεύτερη γνώμη, αλλά δε μου τις έδωσαν.. Το αποτέλεσμα ήταν 10 ημέρες η μητέρα μου να φύγει από σηψαίμια..."
  Client Image
  Λάθος χορήγηση θεραπευτικού ορού... Τον Αύγουστο του 2019, μία γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία απλή προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της και πριν υποβληθεί στην επέμβαση, η νοσηλεύτρια χρειάστηκε να φροντίσει για τον ορό της ασθενούς... Της χορηγήθηκε από λάθος, ο ορός του χειρουργημένου ασθενή που βρίσκονταν στη διπλανή κλίνη, με αποτέλεμα η γυναίκα να "ναρκωθεί" για 6 ολόκληρες ημέρες.
  Client Image

  Αξίζετε το Καλύτερο για την Υγεία σας!

  Ρωτήστε μας για την περίπτωση σας, χωρίς καμία δέσμευση.

  Συμπληρώστε τα στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας