Μη φοβάστε να μιλήσετε για το Ιατρικό Λάθος!
Ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού για την Ιατρική Αμέλεια.
Ρωτήστε Μας!

Η ομάδα μας

Ο Συνήγορος του Ασθενή απαρτίζεται από μία ομάδα εξειδικευμένων ιατρικών εμπειρογνωμόνων και νομικών για τη διερεύνηση της εκάστοτε υπόθεσης.

Αξιολόγηση

Θα μελετήσουμε εις βάθος την υπόθεση σας και θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που μπορείτε να ακολουθήσετε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.

Αποζημίωση

Είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διαδικασία αποζημίωσης για την ηθική και σωματική σας βλάβη, μετά από ιατρικό λάθος, σε εσάς ή συγγενικό σας πρόσωπο.

Βρείτε τη Δικαίωση που σας αξίζει!

Στην Ελλάδα η ιατρική ευθύνη μπορεί να διακριθεί σε αστική, ποινική και πειθαρχική. Ο γιατρός έχει τη νομική υποχρέωση για την αποκατάσταση της ζημίας του προσώπου που επλήγη από μία παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά, με τη μορφή της χρηματικής αποζημίωσης. 

 

Η χρηματική ικανοποίηση μπορεί να καταβληθεί, είτε λόγω ηθικής βλάβης στον παθόντα είτε λόγω ψυχικής οδύνης στους συγγενείς του θύματος (σε περίπτωση θανάτου).

 

Περιλαμβάνει δε, και την επιδίκαση τυχόν χρηματικών ποσών που δαπάνησε ή πρόκειται να δαπανήσει ο παθών ή η οικογένειά του στην κρινόμενη περίπτωση, σύμφωνα με την  ελληνική νομοθεσία.

Ζητήστε μας να αξιολογήσουμε την περίπτωσή σας

Χωρίς Καμία Δέσμευση!

  Πανελλαδική Υποστήριξη

  Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας σε όποιο μέρος και αν βρίσκεστε, για να ακούσει και να σας καθοδήγησει στο ιατρικό λάθος.

  Απλοποίηση Διαδικασιών

  Κάνουμε πιο εύκολη για εσάς τη διαδικασία αποζημίωσης, από την πρώτη στιγμή μέχρι τη στιγμή της δικαίωση σας.

  Χωρίς Καμία Δέσμευση

  Επικοινωνήστε με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211 012 1395 , χωρίς καμία επιβάρυνση, για την αξιολόγηση της υπόθεση σας.

  Ποιοί Είμαστε

  Συνήγορος του Ασθενή

  Στο Συνήγορο του Ασθενή μοναδική μας πίστη είναι ότι κάθε ασθενής που έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του από ένα ιατρικό λάθος αξίζει μια αφοσιωμένη νομική υποστήριξη στον αγώνα που διανύει.

  Διαβάστε Περισσότερα

  Νομική Υποστήριξη στο Ιατρικό Λάθος

  Ιατρικά Σφάλματα ανά Ειδικότητα
  Γυναικολογία - Μαιευτική

  Η ειδικότητα με τις υψηλότερες αποζημιώσεις ιατρικού λάθους στην Ελλάδα, αφού φτάνει κατά μέσο όρο τις 623.000€.

  Λανθασμένη Διάγνωση

  Η λανθασμένη ή/και η καθυστερημένη διάγνωση, συνιστούν ένα άκρως επικίνδυνο ιατρικό λάθος, αλλά και ένα από τα συνηθέστερα στην Ελλάδα.  

  Αναισθησιολογία

  Η αναισθιοσιολογία βρίσκεται στις υποθέσεις ιατρικής αμέλειας με τη μεγαλύτερη συχνότητα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η μέση αποζημίωση, φτάνει τις 319.771€.

  Ωτορυνολαρυγγολογία

  Η ειδικότητα του ΩΡΛ ασχολείται με τη διάγνωση, την αξιολόγηση και τη διαχείριση ασθενειών. Τα λάθη συχνά είναι αποτέλεσμα αμελούς δράσης του ιατρού. 

  Φαρμακευτική Αγωγή

  Η εσφαλμένη συνταγογράφηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών παρενεργειών στον ασθενή και δεκάδες κινδύνους για την υγεία του.

  Χειρουργικές Επεμβάσεις

  Επέμβασεις στο λάθος σημείο, αντικειμένα που παρέμειναν στο σώμα, διάτρηση οργάνων και πολλά άλλα, είναι μερικά από τα συνηθέστερα χειρουργικά σφάλματα. 

  Νευρολογικά Λάθη

  Οι νευρολογικές βλάβες οι οποίες συχνά  είναι μη αναστρέψιμες για τον ασθενή, συνήθως οφείλονται στην αμελή συμπεριφορά του ιατρού. 

  Οδοντιατρικά Λάθη

  Τα συχνότερα οδοντιατρικά λάθη σχετίζονται με τη λάθος τοποθέτηση εμφυτεύματος, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία. 

  Ορθοπεδικά Λάθη

  Η ορθοπεδική είναι μία από τις ειδικότητες υψηλού κινδύνου, στην οποία τα ιατρικά λάθη μπορεί να σχετίζονται με τραυματισμό, παράλυση και άλλα. 

  Συμβουλευτείτε τους Ειδικούς

  Η πλειοψηφία των θυμάτων ιατρικού λάθους δεν γνωρίζει ότι δικαιούται να αποζημιωθεί τόσο για την σωματική, όσο για την ηθική βλάβη που υπέστη ως αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας.

   

  Στο Συνήγορο του Ασθενή έχουμε συναντήσει εκατοντάδες ιστορίες ιατρικών λαθών. Με πολυετή εμπειρία στα ιατρικά λάθη και στην αποζημίωσή τους, στο Συνήγορο του Ασθενή θα βρείτε τη νομική υποστήριξη που χρειάζεστε, από την αρχή της υπόθεσης μέχρι τη δίκη και την αποζημίωσή σας.

   

  Μερικά από τα πιο συχνά αδικήματα για οποία μπορεί ο ασθενής ή η οικογένεια του, να διεκδικήσουν αποζημίωση για το ιατρικό λάθος, είναι τα εξής: 

  Τα Τελευταία μας Άρθρα

  Μείνετε πάντα ενήμεροι για ό,τι συμβαίνει στο χώρο της Υγείας

  Uncategorized

  Σάρον Στόουν: Διαγνώστηκε με νέο όγκο για 2η φορά μετά από ιατρικό λάθος

  Uncategorized

  Kρεμούσε λαμπάκια σε χριστουγεννιάτικο δέντρο και…έμεινε΄΄φυτό΄΄

  Uncategorized

  Ποινική έρευνα σε βάρος γιατρού, μετά το θάνατο 15χρονης

  Uncategorized

  Την ειδοποίησαν να επιστρέψει στο μαιευτήριο, για να της παραδώσουν… το σωστό μωρό!

  Uncategorized

  Η BCLA κέρδισε την υψηλότερη αποζημίωση που δόθηκε ποτέ στην Ελλάδα, για λάθος ιατρική γνωμάτευση!

  Uncategorized

  Της τοποθέτησαν το στήθος… ανάποδα και αποζημιώθηκε!

  Uncategorized

  Ξέχασαν γάζα σε στομάχι… 23 χρόνια!

  Uncategorized

  Ο εγκέφαλός της «κρεμούσε» και οι γιατροί αδιαφορούσαν για τα συμπτώματα

  Uncategorized

  Βρέφος 6 μηνών, έπαθε εκσπλάχνωση λόγω ιατρικού λάθους

  Uncategorized

  ΄΄Ξέχασαν΄΄ ότι είχε προγραμματισμένη γέννα και το βρέφος πέθανε!

  Uncategorized

  Γνωστός ογκολόγος έταξε σε ασθενή φάρμακο-φάντασμα, αξίας 10.000€

  Uncategorized

  Ταξίδεψε με 2 χέρια σπασμένα, γιατί δεν υπήρχε ακτινολόγος στο νησί!

  Uncategorized

  Έχασαν τις εξετάσεις του και πέθανε λόγω… άγνοιας!

  Uncategorized

  Καρδιοπαθής, κάλεσε μόνη της το ασθενοφόρο και εκείνο έκανε 4 ώρες να φτάσει.

  Uncategorized

  Στις 6 Οκτωβρίου η δίκη, για το θάνατο γυναίκας και του εμβρύου που κυοφορούσε

  Uncategorized

  Έδιωξαν ετοιμόγεννη, γιατί έληγε η εφημερία! Γέννησε αλλά…

  Uncategorized

  16χρονος με ιστορικό 4ων εγχειρήσεων και τον έστειλαν σπίτι χωρίς εξέταση… και πέθανε!

  Uncategorized

  Πήγε στο νοσοκομείο να σωθεί, τον έδιωξαν και πέθανε!

  Uncategorized

  Λεωνίδας Σωπρανίδης: Έπεσα σε κώμα από το σακχαρώδη διαβήτη από ιατρικό λάθος

  Uncategorized

  Στο κόκκινο οι δομές υγείας. Σε ράντζα πλέον και κρούσματα covid!

  Καθημερινές Ιστορίες

  Καθημερινές Ιστορίες ανθρώπων που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους, ήρθαν αντιμέτωποι με την ιατρική αμέλεια, απευθύνθηκαν στο Συνήγορο του Ασθενή για να βρουν δικαίωση και να αποζημιωθούν οικονομικά αλλά κυρίως, ηθικά.

  Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε μία προσωπική δικαίωση σε όλους όσους ταλαιπωρήθηκαν με την υγεία τους!

  Λανθσμένη τοποθέτηση νάρθηκα... Ένα απλό σπάσιμο στο πόδι, οδήγησε σε μία τεράστια ταλαιπωρία και επιδείνωση της υγείας ενός 16χρονου. Ο νάρθηκας τοποθετήθηκε με λανθασμένο τρόπο σε ιδιωτικό ιατρείο και σε συνδυασμό με την κατάκληση, προκλήθηκε πολύ βαθιά πληγή, επιτείνοντας το πρόβλημα και παρατείνοντας το χρόνο αποθεραπείας... Οι γονείς του παιδιού, έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διασαφηνιστεί η ευθύνη του γιατρού και προχώρησαν στην απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους.
  Θάνατος από σηψαιμία.. Μία γυναίκα που αντιμετώπιζε ήδη πολλά προβλήματα υγείας, παρουσίασε ξαφνικά έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η κόρη της, έσπευσε να τη μεταφέρει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου, όπου της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και της χορηγήθηκε ορός για να κάνει εισαγωγή. Αργά το βράδυ, ο γιατρός είδε τις εξετάσεις και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να φύγουν, αφού οι εξετάσεις της 75χρονης ήταν καλές... Η κόρη της επικοινωνήσε με το Συνήγορο του Ασθενή, αναφέροντας μας ότι "ζήτησα τις εξετάσεις της μητέρας μου για να πάρω και δεύτερη γνώμη, αλλά δε μου τις έδωσαν.. Το αποτέλεσμα ήταν 10 ημέρες η μητέρα μου να φύγει από σηψαιμία..."
  Λάθος χορήγηση θεραπευτικού ορού... Τον Αύγουστο του 2019, μία γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία απλή προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της και πριν υποβληθεί στην επέμβαση, η νοσηλεύτρια χρειάστηκε να φροντίσει για τον ορό της ασθενούς... Της χορηγήθηκε από λάθος, ο ορός του χειρουργημένου ασθενή που βρίσκονταν στη διπλανή κλίνη, με αποτέλεμα η γυναίκα να "ναρκωθεί" για 6 ολόκληρες ημέρες.

   Αξίζετε το Καλύτερο για την Υγεία σας!

   Ρωτήστε μας για την περίπτωση σας, χωρίς καμία δέσμευση.

   Συμπληρώστε τα στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας