ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ...

Εύκολα και άμεσα αποζημιώνονται!

Έχετε υποστεί Ιατρικό Λάθος;
Δικαιούστε αποζημίωση!
Συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε!

ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ...

Εύκολα και άμεσα αποζημιώνονται!

Έχετε υποστεί Ιατρικό Λάθος;
Δικαιούστε αποζημίωση!
Συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε!

13% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

Αν δεν είστε εσείς, είναι ο φίλος σας, ο συγγενής σας, ο γείτονας σας.
Θα αφήσετε ένα λάθος που μπορεί να κοστίσει μια ζωή ατιμώρητο;

Εκτός από τα πιο συνηθισμένα λάθη που παρουσιάζουμε αναλυτικά όπως τα λάθη στην πλαστική χειρουργική, μία λάθος διάγνωση, ένα οδοντιατρικό λάθος, ένα χειρουργικό λάθος, η καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου, υπάρχουν και άλλα μπορεί όχι τόσο συχνά αλλά το ίδιο σοβαρά!

Αν αποδειχθεί ότι όντως έχετε υποστεί ιατρικό λάθος μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση.

Δείτε παρακάτω το ποσοστό αύξησης των ιατρικών λαθών τη τελευταία δεκαετία

Ποσοστά ιατρικών λαθών

2008
4%
2009
5%
2010
7%
2011
9%
2012
9%
2013
10%
2014
11%
2015
12%
2016
13%
2017
15%


Μέση επιδικασθείσα αποζημίωση ανά ειδικότητα

Ειδικότητα Μέση αποζημίωση €
Μαιευτική - Γυναικολογία 623.146
Νευροχειρουργική 459.733
Μικροβιολογία 391.293
Γενική Χειρουργική 324.901
Αναισθησιολογία 319.771
Γενική Ιατρική 279.870
Παθολογική Ανατομική 265.000
Ορθοπεδική 264.148
Νευρολογία 205.428
Πλαστική Χειρουργική 172.495
Καρδιοχειρουργική 171.331

ΠΗΓΗ: Έρευνα Πα.Πει: Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ιατρικών Σφαλμάτων: Ερευνητικά ευρήματα από την Ελλάδα

Δείτε παρακάτω το ποσοστό αύξησης των ιατρικών λαθών τη τελευταία δεκαετία

Μέση επιδικασθείσα αποζημίωση ανά ειδικότητα

Ειδικότητα Μέση αποζημίωση €
Μαιευτική - Γυναικολογία 623.146
Νευροχειρουργική 459.733
Μικροβιολογία 391.293
Γενική Χειρουργική 324.901
Αναισθησιολογία 319.771
Γενική Ιατρική 279.870
Παθολογική Ανατομική 265.000
Ορθοπεδική 264.148
Νευρολογία 205.428
Πλαστική Χειρουργική 172.495
Καρδιοχειρουργική 171.331

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ:

Καθυστερημένα ραντεβού ΕΟΠΥΥ

Πλημμελής Παροχή Παραϊατρικής

Άρνηση εγκρίσεως νοσηλευτικής δαπάνης

Προσβλητική συμπεριφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Λάθος διάγνωση

Χειρουργικά λάθη

Λάθη εγκυμοσύνης και μαιευτικής

Πλημμελής νοσοκομειακή κάλυψη

Ελαττωματική Διακίνηση Φαρμάκων

Μη παροχή κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας

Χορήγηση ελαττωματικής – μη ενδεικνυόμενης ή υποδεέστερης θεραπείας

Λάθη από πλαστική χειρουργική

Οδοντιατρικά λάθη

Καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου

Αν έχετε υποστεί κάποιο από τα Ιατρικά Λάθη που αναφέρονται στα παραδείγματα, συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τις επιλογές που έχετε.

Αν έχετε υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα που δεν αναφέρεται εδώ, καλέστε μας στο 211 0121395

13% των Ελλήνων έχει υποστεί
Ιατρικό Σφάλμα σε νοσοκομείο

Μέση αποζημίωση για
Ιατρικά Λάθη 305.093€

1 στους 10 Έλληνες έχει λάβει
λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή

ΠΗΓΕΣ: Έρευνα Πα.Πει: ( Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ιατρικών Σφαλμάτων:
Ερευνητικά ευρήματα από την Ελλάδα ) & Ευρωβαρόμετρο 

Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα δικαιωθούν!

Καθημερινά οι αρμόδιοι της ομάδας υποστήριξης ακούν τις ιστορίες των ανθρώπων που δέχθηκαν ιατρικά λάθη, λανθασμένες διαγνώσεις, ανάρμοστη συμπεριφορά από ιατρικό προσωπικό και τους συμβουλεύουν. Η πλειοψηφία τους δεν γνώριζε ότι η λανθασμένη διάγνωση αποτελεί παράπτωμα. Αρκετοί ασθενείς φοβούνται να κινηθούν νομικά πιστεύοντας ότι δεν θα τα καταφέρουν. Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι εδώ για να σταθεί στο πλάι σας.

Ο υπεύθυνος πρέπει να τιμωρείται!

Όπως θα δείτε και παρακάτω στα παραδείγματα, τα ιατρικά λάθη καταδικάζονται και τιμωρούνται.. Και πληρώνονται ακριβά! Η σωστή ιατρική περίθαλψη είναι δικαίωμα σας.. Μην αφήσετε κανέναν να παίζει μαζί της!

Ιατρικά Λάθη που συγκλόνισαν!

Στο νομό Αχαΐας πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου κατήγγειλαν απρεπή συμπεριφορά Ελεγκτή Ιατρού του ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ Ν. Επί μία τριετία ασφαλισμένοι, συναλλασσόμενοι γιατροί, φαρμακοποιοί και υπάλληλοι του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ Ν. Αχαΐας βίωνα μια προσβλητική, απειλητική, απαξιωτική, καταχρηστική και πέρα από κάθε έννοια Ιατρικής Δεοντολογίας συμπεριφορά του Ελεγκτή Ιατρού.

Πολίτης της Θεσσαλονίκης πήγε στα επείγοντα Νοσοκομείου για πόνο στο αυτί αλλά η γιατρός εφημερίας αρνήθηκε να τον εξετάσει με την αιτιολογία ότι δεν ήταν επείγον. Όταν ο ασθενής ζήτησε το όνομά της, εκείνη του απάντησε με αγενή τρόπο και αρνήθηκε, οπότε ο πολίτης έφυγε άπραγος, και ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου για να ταυτοποιηθεί η γιατρός και να της γίνουν επιπλήξεις για κακή συμπεριφορά.

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…

Πήγα στο ΚΑΤ με ακρωτηριασμένο αντίχειρα. Όταν έφτασα μου είπαν είναι ότι απεργούν και οι χειρουργοί άνω άκρων και οι πλαστικοί χειρουργοί αλλά μην αγχώνομαι γιατί μπορώ να βάλω πλαστικό!!!! Μου το έδεσαν με μια γάζα και δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα για να το κρατήσουν ψηλά και μου ζήτησαν τη ζώνη μου για να το δέσουν!! Έφυγα κι όταν έφτασα σπίτι αποφάσισα να απευθυνθώ σε ιδιωτική κλινική και μου είπαν να πάω για συγκόλληση του ακρωτηριασμένου μέλους, το οποίο το είχαν κρατήσει στο ΚΑΤ. Τους πήρα τηλέφωνο λοιπόν και μου είπαν ότι πέταξαν το ακρωτηριασμένο μου δάχτυλο!! Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα σε νοσοκομεία; Εννοείται το πήγα δικαστικά και πήρα αποζημίωση για όσα έζησα!

ΜΑΡΙΝΟΣ, 30 ΧΡΟΝΩΝ

Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο για ένα απλό check-up και επειδή δεν είμαι Έλληνας δέχθηκα άκρως ρατσιστική συμπεριφορά και από τον γιατρό και από τη νοσηλεύτρια. Το κατήγγειλα αν και πίστευα ότι δεν θα γινόταν κάτι. Τελικά αποδείχθηκε ότι πολλοί είχαν δεχθεί παρόμοια συμπεριφορά με μένα και αποζημιωθήκαμε! Αν μιλήσει ο ένας θα αρχίσουν να μιλάνε όλοι! !

MUDASIR, 34 ΧΡΟΝΩΝ

Επισκέφτηκα τα εξωτερικά ιατρεία γνωστού νοσοκομείου κατόπιν ραντεβού έχοντας συμπτώματα απλής ίωσης. Η παθολόγος αρνήθηκε να με εξετάσει και μου είπε να πάω στα επείγοντα άλλο νοσοκομείου που εφημέρευε, το οποίο ήταν χιλιόμετρα μακριά! Ένιωσα ότι με αντιμετωπίζει σαν σκουπίδι! Κινήθηκα νομικά και δικαιώθηκα!

ΣΟΦΙΑ, 37 ΧΡΟΝΩΝ

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω υποστεί ιατρικό λάθος;

Επειδή τα περιστατικά διαφέρουν και δεν πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να μιλάμε γενικά και αόριστα, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2110121395, ώστε να σας ενημερώσουμε για όσα χρειάζεστε και να εκτιμήσουμε την περίπτωσή σας.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;

Αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα Ιατρικού Λάθους μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η διαδικασία μέχρι την δικαίωση είναι απλή και θα γίνει βήμα – βήμα μαζί μας. Αρχικά, ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία και την ανάθεση της υπόθεσή σας σε έναν εκπρόσωπο της εξειδικευμένης ομάδας υποστήριξης, θα πρέπει να μας στείλετε όλα τα έγγραφα που έχετε στην κατοχή σας για να γίνει η αξιολόγηση από μεγάλη ομάδα εμπειρογνωμόνων. Έπειτα θα έχετε ενημέρωση για τον τρόπο δράσης και τα βήματα που θα ακολουθήσει η νομική ομάδα του Συνηγόρου του Ασθενή. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης εσείς δεν χρειάζεται να έρθετε αντιμέτωποι με την ψυχοφθόρα διαδικασία των δικαστηρίων ή να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γιατρό ή τους εκπροσώπους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι δικηγόροι μας σας προστατεύουν σε κάθε φάση της διαδικασίας και μόνοι τους αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

Υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθώ για ιατρικό σφάλμα;

Υπάρχουν,  περιστατικά όπου ο ασθενής λανθασμένα θεώρησε πως έχει υποστεί ιατρικό σφάλμα, επομένως η διαδικασία δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσει.

Έχω υπογράψει κάποιο χαρτί που μου έδωσε ο γιατρός ότι αποδέχομαι τους κινδύνους. Μπορώ και πάλι να αποζημιωθώ;

Ναι, μπορείτε να αποζημιωθείτε για όσες πράξεις δεν καλύπτονται από την συναίνεσή σας ή εφόσον αποδειχθεί η πλάνη σας ως προς την συναίνεσή σας Το χαρτί αυτό είναι το έγγραφο συναίνεσης που δίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις από τους γιατρούς, ώστε να υπογράψει ο ασθενής ότι έχει ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους.

Πόσο θα μου κοστίσει η διαδικασία;

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική οπότε και το κόστος διαφέρει. Πάντα σας ενημερώνουμε, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση, για το κόστος κάθε ενέργειας και το συνολικό κόστος της αγωγής σας. Φροντίζουμε πάντα ώστε η αμοιβή μας να είναι συσχετισμένη με το ποσό της αποζημίωσης σας.

6.000 Ιατρικά Λάθη Ετησίως!
Αποζημιώσεις εώς 624.000€.
Καταδικαστικές αποφάσεις για το 82% των γιατρών!
Κατεβάστε το βιβλίο και ενημερωθείτε!