Πήρε αναβολή το Χειρουργείο σας λόγω της πανδημίας;

Ενημερωθείτε ΣΗΜΕΡΑ για τα δικαιώματά σας και διεκδικήστε τη φροντίδα που δικαιούστε, πριν να είναι πολύ αργά!

Ρωτήστε μας τι μπορείτε να κάνετε!

  Μόλις το 80% των Προγραμματισμένων Χειρουργικών Επεμβάσεων πήρε αναβολή!

  Το 2019, έφερε τα πάνω κάτω στην υγεία και αυτό λόγω της πανδημίας Covid-19 που ξέσπασε (SARS-CoV-2), αφήνοντας ένα σύστημα υγείας στην τύχη του. Η Ελλάδα όπως και πολλές ακόμη χώρες, κρίθηκε αναγκαίο να λάβουν ορισμένα προληπτικά μέτρα (που ίσχυαν έως και πρόσφατα), προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Τότε δόθηκε εντολή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τόσο στα δημόσια, όσο και στα ιδιωτικά, να πάρουν αναβολή επ’ αόριστον όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Στόχος ήταν η διασφάλιση των ιατρικών υπηρεσιών και η διαθεσιμότητα τους. Οι ασθενείς που νόησαν ή νοσούν βαριά, με covid-19, έχουν άμεση προτεραιότητα. Αυτό όμως δεν μπορεί να ορίσει ποιο χειρουργείο κρίνεται απαραίτητο ή ποιο θέμα υγείας είναι σοβαρότερο από ένα άλλο.

  Μη φοβάστε να διεκδικήσετε την ιατρική φροντίδα που δικαιούστε!

  Γιατί ακυρώνονται τα χειρουργεία...​

  Μια χειρουργική επέμβαση, ανεξαρτήτως πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί να είναι, επιφέρει άγχος και ανασφάλεια στον ασθενή. Πόσο μάλλον, όταν έχει υπάρξει παρατεταμένη αναμονή.

   

  Αιτίες ακύρωσης:

  Επικοινωνήστε με το Συνήγορο του Ασθενή

  Τι σημαίνει Αναμονή; Επιδείνωση της υγείας...

  Ο ασθενής κατά τη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης αναμονής προκειμένου να υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, ενδέχεται να βιώσει έντονα συναισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης.

  Απαντήσεις από το Συνήγορο του Ασθενή​

  Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, η διενέργεια της εκάστοτε χειρουργικής επέμβασης θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό. Ο καθορισμός της ακριβούς ημερομηνίας εξαρτάται τόσο από τους διαθέσιμους πόρους, όσο και από τη διαθεσιμότητα κλινών και τα επίπεδα εξάπλωσης του COVID-19… Μέχρι και σήμερα, οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες…

  Οι χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, ώστε να διασφαλίσουν τόσο τη σωματική, όσο και τη ψυχική υγεία του ασθενούς. Εάν η αναβολή ή καθυστέρηση της χειρουργικής σας επέμβασης είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας σας ή ακόμη και το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, θα πρέπει να μελετήσουμε αναλυτικά την υπόθεση σας, ώστε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που μπορείτε ν’ ακολουθήσετε. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 211 012 1395 ή να μας στείλετε e-mail στο info@sta.bcla.gr.

  Στο Συνήγορο του Ασθενή, πιστεύουμε στο θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία για όλους τους ασθενείς. Αν αισθάνεστε ότι η υγεία σας έχει παραμεληθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ χρειάζεστε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Αν η προγραμματισμένη χειρουργική σας επέμβαση σας έχει αναβληθεί, ενημερωθείτε τι μπορείτε να κάνετε...