Αναβολή Χειρουργείου
λόγω της πανδημίας;

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας και διεκδικήστε τη φροντίδα που δικαιούστε, πριν να είναι αργά για την υγεία σας!

Ρωτήστε μας τι μπορείτε να κάνετε!

  Το 80% των Προγραμματισμένων Χειρουργικών Επεμβάσεων αναβλήθηκε!

   

  Λόγω της πανδημίας Covid-19 που έχει προκαλέσει ο ιός SARS-CoV-2, η Ελλάδα όπως και πολλές ακόμη χώρες, κρίθηκε αναγκαίο να λάβουν ορισμένα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τόσο τα δημόσια, όσο και τα ιδιωτικά, εκατοντάδες προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ιατρικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς που θα νοσήσουν βαριά από κορονοϊό και πιθανώς τις χρειαστούν.

  Μη φοβάστε να διεκδικήσετε την ιατρική φροντίδα που δικαιούστε!

  Γιατί ακυρώνονται τα χειρουργεία...​

  Ο ασθενής κατά τη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης αναμονής προκειμένου να υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, ενδέχεται να βιώσει έντονα συναισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσηςΜερικές από τις συνηθέστερες αιτίες είναι:

  Επικοινωνήστε με το Συνήγορο του Ασθενή

  Ταλαιπωρία δίχως τέλος...

  Ο ασθενής κατά τη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης αναμονής προκειμένου να υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, ενδέχεται να βιώσει έντονα συναισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσηςΜερικά από τις συνηθέστερες συνέπειες αυτής της αναβολής είναι ο ασθενής:

  Απαντήσεις από το Συνήγορο του Ασθενή​

  Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, η διενέργεια της εκάστοτε χειρουργικής επέμβασης θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό. Ο καθορισμός της ακριβούς ημερομηνίας εξαρτάται τόσο από τους διαθέσιμους πόρους, όσο και από τη διαθεσιμότητα κλινών και τα επίπεδα εξάπλωσης του COVID-19… Μέχρι και σήμερα, οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες…

  Οι χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, ώστε να διασφαλίσουν τόσο τη σωματική, όσο και τη ψυχική υγεία του ασθενούς. Εάν η αναβολή ή καθυστέρηση της χειρουργικής σας επέμβασης είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας σας ή ακόμη και το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, θα πρέπει να μελετήσουμε αναλυτικά την υπόθεση σας, ώστε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που μπορείτε ν’ ακολουθήσετε. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 211 012 1395 ή να μας στείλετε e-mail στο info@sta.bcla.gr.

  Στο Συνήγορο του Ασθενή, πιστεύουμε στο θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία για όλους τους ασθενείς. Αν αισθάνεστε ότι η υγεία σας έχει παραμεληθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ χρειάζεστε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Αν η προγραμματισμένη χειρουργική σας επέμβαση σας έχει αναβληθεί, ενημερωθείτε τι μπορείτε να κάνετε...