Απολύθηκε ο χειρούργος που ευθύνεται για το θάνατο ασθενούς

8 Ιανουαρίου, 2020

Σάλος έχει προκληθεί στην Ρουμανία με το περιστατικό όπου ασθενής έχασε τη ζωή του από φωτιά εν ώρα χειρουργείου
Η υπόθεση αφορά μια 66χρονη ασθενή, η οποία έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και είχε εισαχθεί για χειρουργική επέμβαση. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου, το σώμα της έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με δηλώσεις νοσηλευτών, το σώμα της τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες και μια νοσηλεύτρια πήρε ένα κουβά νερό και το έριξε πάνω της για να σβήσει τη φωτιά. Ωστόσο, η άτυχη γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματος της και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.
Ο χειρούργος και τα μέλη που συμμετείχαν στο χειρουργείο φέρουν την ευθύνη για το περιστατικό και κατηγορούνται για θάνατο από ιατρική αμέλεια. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην χειρουργική ομάδα 6.300 ευρώ.
Σε απεργία οι γιατροί του νοσοκομείου
Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προβεί σε απεργία και σε διάφορες κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν άδικη την απόλυση του χειρουργού, από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για την υπόθεση. 
Η υπόθεση της 66χρονης έγινε γνωστή μια εβδομάδα αργότερα, ενώ η οικογένεια της ασθενούς δήλωσε ότι δεν είχε καμία λεπτομερής ενημέρωση για την αιτία θανάτου της, αλλά τους είπαν ότι “πρόκειται για ατύχημα”.
 
Πηγή: https://www.iefimerida.gr