Αποζημίωση μαμούθ από τη Johnson & Johnson λόγω συγκεκριμένης σειράς ταλκ

Αποζημίωση μαμούθ από τη Johnson & Johnson. Τι πραγματικά συμβαίνει με το ταλκ της εταιρείας;

21 Ιανουαρίου, 2019

Μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στην ιστορία εκδίκασε δικαστηρίων στις ΗΠΑ σε βάρος της γνωστής εταιρίας καλλυντικών σε μια υπόθεση εμφάνισης καρκίνου σε καταναλωτές που ακόμα κρύβει πολλά μυστικά.
 
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο στο Μιζούρι των ΗΠΑ επιδίκασε 4,1 δισ. δολάρια, σε 22 γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι ανέπτυξαν καρκίνο στις ωοθήκες λόγω της χρήσης προϊόντων με ταλκ από την εν λόγω εταιρεία.
 
Φαίνεται όμως ότι η υπόθεση φτάνει πολύ πιο βαθιά, αφού η πολυεθνική εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει περίπου 9.000 υποθέσεις που σχετίζονται με το ταλκ, ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της.
 
Οι γυναίκες (έξι από τις οποίες έχουν πλέον πεθάνει) που είχαν μηνύσει την εταιρεία υποστήριξαν ότι η χρήση της παιδικής πούδρας για δεκαετίες ευθύνεται για την καρκινογένεση. Προσθέτουν ότι η εταιρεία γνώριζε από τη δεκαετία του ’70 για τη μόλυνση του ταλκ με αμίαντο, ένα υλικό που έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για την εμφάνιση μορφών καρκίνου.
 
Η εταιρεία αρνείται ότι τα προϊόντα της είχαν ποτέ αμίαντο και επιμένει ότι δεν προκαλούν καρκινογένεση.
 
Σε άλλη υπόθεση το 2017 στην Καλιφόρνια μία γυναίκα, που και αυτή είχε ισχυριστεί ότι τα προϊόντα της εταιρείας τής προκάλεσαν καρκίνο, είχε αποζημιωθεί με 417 εκατομμύρια δολάρια.
 
Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει σοκάρει την κοινή γνώμη παγκοσμίως αν και δεν αποτελεί ιατρικό λάθος. Ωστόσο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν δημιουργούνται προβλήματα που απειλούν την υγεία κάποιου, τότε ο δρόμος της δικαίωσης είναι πάντα ανοιχτός και κάθε ένας που έχει πληγεί μπορεί να βρει στήριγμα στον αγώνα του προς αυτή. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει κάθε άνθρωπος και κανείς δεν μπορεί να θέτει αυτό το αγαθό σε κίνδυνο!

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.