Αποζημίωση 260.000 ευρώ: Οι γονείς που έχασαν το παιδί τους νίκησαν τους γιατρούς!

Αποζημίωση 260.000 ευρώ: Οι γονείς που έχασαν το παιδί τους νίκησαν τους γιατρούς!

28 Φεβρουαρίου, 2019

Το 14χρονο αγγελούδι “έσβησε” από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία, ενώ ο γιατρός είχε διαγνώσει ιογενή λοίμωξη και είχε αποφασίσει την επιστροφή του στο σπίτι.
Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, ναυτίες, ζαλάδα, έντονο βήχα και πονοκέφαλο. Ο ειδικευόμενος γιατρός που τον εξέτασε και έλεγξε τις αιματολογικές – βιοχημικές εξετάσεις, καθώς και την ακτινογραφία του μικρού, του χορήγησε αντιπυρετικό φάρμακο.
Όταν ο πυρετός έπεσε, ο γιατρός συνταγογράφησε φαρμακευτική αγωγή και καθησύχασε τους γονείς, οι οποίοι επέστρεψαν με το παιδί τους στο σπίτι, για να επιστρέψουν και πάλι στο νοσοκομείο μετά από μερικές ώρες.
Ο 14χρονος είχε γενικευμένο πορφυρικό εξάνθημα και μεταφέρθηκε στα επείγοντα σε κατάσταση σοκ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού να τον σώσουν, το παιδί απεβίωσε τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.
Ο ιατροδικαστής ανέφερε στην έκθεσή του ότι αιτία θανάτου ήταν: «Αμφοτερόπλευρος αιμορραγία των επινεφριδίων, οφειλόμενη σε προσβολή του οργανισμού από τοξικό μικρόβιο, ως επί μηνιγγιτιδοκοκκικής λοίμωξης, άνευ συμμετοχής των μηνίγγων».
Οι γονείς μη μπορώντας να διαχειριστούν αυτό που τους συνέβη αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Το Σ.Τ.Ε. τους δικαίωσε με τον εφημερεύων ειδικευόμενο γιατρό να κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και να καταδικάζεται σε φυλάκιση. Επιπλέον, η οικογένεια του μικρού έλαβε και αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ.
Οι γονείς δεν ήθελαν να περάσει κανένας άλλος γονιός αυτό που έζησαν με το χαμό του παιδιού τους και κανένας άλλος ασθενής να μην πέσει στα χέρια ανίκανων γιατρών.
Τα αναρίθμητα περιστατικά ιατρικού λάθος μας δημιουργούν ανασφάλεια γνωρίζοντας πως ανα πάσα στιγμή μπορούμε να βρεθούμε κι εμείς στη θέση των θυμάτων.
 
Δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για να μοιραστείτε το ιατρικό λάθος που σας συνέβη. Βοηθήστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
 
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]