Αποζημίωση “μαμούθ” για ιατρικό λάθος σε τοκετό

7 Ιανουαρίου, 2020

Αποζημίωση 400.000 ευρώ επιδίκασε το δικαστήριο σε οικογένεια ανηλίκου λόγω ιατρικής αμέλειας σε τοκετό
Σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προκλήθηκε μη αναστρέψιμη εγκεφαλική αναπηρία σε νεογνό από λάθη που συνέβησαν κατά τον τοκετό. 
Το δικαστήριο δικαίωσε τον αγώνα της οικογένειας και τους επιδίκασε αποζημίωση 400.000 ευρώ συν τόκους για ψυχική οδύνη και σωματική βλάβη.
Τα αποδεικτικά στοιχεία και οι μαρτυρίες ανέδειξαν την τεράστια ευθύνη των γυναικολόγων, οι οποίοι με τις πράξεις τους “καταδίκασαν” για πάντα μια μικρή ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο!
Η παραπάνω ιστορία αποτελεί ακόμα μια περίπτωση ιατρικού λάθους, όπου ένα μικρό αγγελούδι έχασε λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, το πολυτιμότερο του αγαθό, την υγεία του.
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όπως δείχνει και η συγκεκριμένη περίπτωση, η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό τους.
Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
 
Πηγή: https://www.evros-news.gr