Ασθενής μηνύει γιατρούς για ιατρικό λάθος και εξαπάτηση στη Θεσσαλονίκη

Ασθενής μηνύει γιατρούς για ιατρικό λάθος και εξαπάτηση στη Θεσσαλονίκη.

1 Νοεμβρίου, 2018

Ένα απίστευτο περιστατικό ιατρικού λάθους συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Ο ασθενής κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον δικαίωσε με μεγάλο ποσό αποζημίωσης.
Ο άτυχος ασθενής είχε διαγνωστεί με όγκο στο επινεφρίδιο και εισήχθη σε γνωστό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αφαιρέσει τον όγκο και να βελτιώσει την κατάστασή υγείας.
Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου η ομάδα των γιατρών που έχει αναλάβει τον ασθενή αφαίρεσε υγιές κομμάτι του αριστερού επινεφριδίου, με αποτέλεσμα ο ασθενής να συνεχίσει να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά τη διαβεβαίωση του επικεφαλής γιατρού του ότι του είχε αφαιρεθεί ο όγκος.
Ο ασθενής μην μπορώντας να καταλάβει τι συνέβαινε στον οργανισμό του απευθύνθηκε και ιδιωτική κλινική, όπου διαπιστώθηκε πως έπασχε από “όγκο στο δεξιό επινεφρίδιο”. Ο 44χρονος ασθενής υποβλήθηκε σε δεύτερη συνεχόμενη εγχείρηση για την αφαίρεση του όγκου και κατάφερε μετά από μεγάλες δυσκολίες να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του.
Στη μήνυση του κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη διαδικασία και τη διαβεβαίωση των γιατρών του πρώτου χειρουργείου ότι χαίρει άκρας υγείας. Στον ασθενή επιδικάστηκε αποζημίωση και συμπληρωματικό ποσό για ηθική βλάβη.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει σε βάθος την αμέλεια των γιατρών και το ποσοστό που επηρεάζει την ανθρώπινη ζωή. Ο ασθενής μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός γιατί παρατήρησε εγκαίρως το πρόβλημα του. Υπό άλλες συνθήκες το περιστατικό μπορεί να είχε αποβεί μοιραίο για τη ζωή του ασθενή.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]