Ασθενής πιάστηκε στα χέρια με γιατρό επειδή…καθυστερούσε

20 Νοεμβρίου, 2019

Ασθενής με έντονο ταμπεραμέντο πιάστηκε στα χέρια με γιατρό…λόγω αναμονής! 
Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Κρήτης.
Ηλικιωμένος ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο αυτί από την οικογένειά του και περίμενε αρκετή ώρα στην αίθουσα αναμονής για να εξεταστεί από τον εφημερεύοντα γιατρό
Ο Ωτορινολαρυγγολόγος εξέταζε εκείνη τη στιγμή επείγον περιστατικό μεγαλύτερης προτεραιότητας για ιατρική προσοχή. Ο ηλικιωμένος άνδρας έχασε την ψυχραιμία του και λόγω της πολύωρης αναμονής επιτέθηκε στον γιατρό.
Ο γιατρός αμύνθηκε και οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια. Σοκαρισμένοι οι παρευρισκόμενοι και το προσωπικό του νοσοκομείου κατάφεραν να τους χωρίσουν και στο νοσοκομείο κλήθηκε άμεσα η αστυνομία.
Ασθενής και γιατρός βρέθηκαν από το νοσοκομείο στο αστυνομικό τμήμα, όπου προχώρησαν αμφότεροι σε κατάθεση μήνυσης για το περιστατικό.
Η “διαμάχη” τους έληξε με τη “συγγνώμη” του ασθενή στον γιατρό για την απερίσκεπτη και βίαιη επίθεσή του τη στιγμή που ο ωτορινολαρυγγολόγος ασκούσε το καθήκον του.
Γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, οι γιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τα λιγοστα μέσα που διαθέτουν στις τεράστιες απαιτήσεις του κοινού. Οι ασθενείς είναι εύλογο να εξοργίζονται τη στιγμή της ανάγκης για ιατρική περίθαλψη, καθώς βρίσκονται σε ανησυχία ή πόνο.
 
Πηγή: https://www.newsit.gr