Δεν μιλάει αλλά τραγουδάει!

Δεν μιλάει αλλά τραγουδάει!

29 Μαρτίου, 2019

Έχασε την ομιλία της από ιατρικό λάθος αλλά όχι το πάθος της για την μουσική!
Η 18χρονη Νεφέλη δεν μπορεί να μιλήσει, έχει όμως ένα μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών!
Σε ηλικία μόλις 3 ετών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομεία στο Λονδίνο και στην Κύπρο. Παρόλο που η ασθένεια αρχικά υποχώρησε, επανεμφανίστηκε ύστερα από 5 χρόνια.
Η κοπέλα υποβλήθηκε ξανά σε χειρουργείο όμως κατά την ανάρρωση της, προσβλήθηκε από μικρόβιο και από λάθος ιατρικό χειρισμό υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ως αποτέλεσμα, υπέστη μόνιμη βλάβη και ολική παράλυση της δεξιάς πλευράς της, καθιστώντας πλέον αδύνατη την ικανότητα της ομιλίας αλλά και άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων.
Ένα θαύμα που δεν έχει εξήγηση
Στα 9 της χρόνια έπρεπε να μάθει ξανά να περπατάει, να τρώει και να μάθει από την αρχή τον κόσμο. Παρόλο που μπορεί να κάνει τα βασικά, δεν μπορεί να επικοινωνήσει, να συνομιλήσει και να εκφράσει τα συναισθήματα της.
Ωστόσο, παρά την κατάσταση της, εξέπληξε τους πάντες όταν άρχισε να σιγοτραγουδάει τραγούδια από τα CD που της έβαζε η μητέρα της όσο βρίσκονταν σε κώμα.
Μπορεί να μην μιλάει, όμως με την πρώτη νότα μαγεύει όσους την ακούν. Η μουσική έχει γίνει ο δικός της τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων της. Συμμετέχει σε διάφορες χορωδίες και δίνει συναυλίες μαζί με γνωστούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η περίπτωση της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ιατρικού και επιστημονικού κλάδου, καθώς δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση για την περίεργη αυτή λειτουργία του εγκεφάλου.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ
 
 
Πηγή: https://www.star.gr