Έφυγε ετοιμόγεννη και μόνη της στα 37 της χρόνια, από ιατρική αμέλεια!

Έφυγε ετοιμόγεννη και μόνη της στα 37 της χρόνια, από ιατρική αμέλεια!

27 Ιανουαρίου, 2023

Η άτυχη μητέρα διεκομίσθει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς ένιωθε φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα. Ενώ παραπονιόταν για οξύ πόνο και είχε ενημερώσει για προηγούμενη επέμβαση που είχε υποβληθεί, τους γιατρούς που εφημερεύαν, δεν μπήκε ποτέ στο χειρουργείο ή να εξετασθεί παραπάνω, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή μόνη..
Η οικογένεια ζητάει απαντήσεις και έχει προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ιατρικές παραλείψεις! Βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με δύο γιατρούς και δύο νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Η άτυχη Δέσποινα ήταν 7 μηνών έγκυος…

 

Το χρονικό του θανάτου: Όλα ξεκίνησαν στις 11 Απριλίου 2021, όπου η άτυχη Δέσποινα, άρχισε να παρουσιάζει κάποιους αδιευκρίνιστους πόνους. Ο οξύς πόνος την οδήγησε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Εκεί, το πρώτο που της έκαναν, ήταν μια εξέταση ούρων, ώστε να δουν αν οι πόνοι αυτοί, είχαν ως αιτία κάποια ουρολοίμωξη.
Τα αποτελέσματα έδειξαν μια σχετικά μικρή αύξηση πυοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν μια σχετικά συχνή ένδειξη σε εγκύους.
Το βράδυ της 14ης Απριλίου, οι πόνοι ήταν αδιευκρίνιστοι και ιδιαίτερα δυνατοί. Αυτό είχε ως συνέπεια, να την μεταφέρουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΑ, οι γονείς της, αφού την ώρα εκείνη ο σύζυγός της βρισκόταν στη δουλειά του . Έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

Η Δέσποινα, παρά τους φριχτούς πόνου που είχε, μιλούσε συνεχώς για την επέμβαση που είχε κάνει λαπαροσκοπικά. Οι γιατροί που εφημέρευαν, είχαν προσφάτως τελειώσει την ειδικότητά τους όπως και ένας ειδικευόμενος, οι οποίοι όχι μόνο δεν έλαβαν υπόψιν το ιστορικό της γυναίκας, αλλά αντίθετα, θεώρησαν πως έπρεπε να δώσουν έμφαση στα ευρήματα της καλλιέργειας ούρων που είχε προηγηθεί (στις 11/4) και στα ευρήματα αυτής.
Η γιατρός, ΔΕΝ είδε την εξέταση ( η οποία σημειώνεται πως ήταν αρνητική). Στη συνέχεια, της έγινε καρδιοτοκογραφία, με “προβληματικό” καρδιοτοκογράφο ( υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο καρδιοτοκογράφος των ΤΕΠ δεν λειτουργεί σωστά), ενώ πρόβλημα παρουσιάζει και ο υπέρηχος των μαιευτικών ΤΕΠ.
Κανείς δεν μετέφερε την 37χρονη ούτε στα Μαιευτικά Χειρουργεία προκειμένου να γίνει ο εν λόγω έλεγχος με μηχανήματα τα οποία λειτουργούν σωστά, αλλά και ούτε στην Μαιευτική Κλινική, όπου επίσης θα μπορούσαν να τη μεταφέρουν γι αυτές τις εξετάσεις.

«Το υγρό στην κοιλιά που αγνοήθηκε»

 

Ωστόσο, ζητήθηκε να γίνει ένας υπέρηχος από το Παθολογικό Τμήμα, και τελικά έγινε από έναν ακτινολόγο, όπου τα ευρήματα του ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς είχε διαπιστώσει μικρή ποσότητα υγρού στην κοιλιακή χώρα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είτε πρόκειται για ποσότητα αμνιακού υγρού, είτε για αίμα.
Στη συνέχεια, ζητήθηκε ο ιατρικός της φάκελος. Ενώ δόθηκαν σε στικάκι, η γιατρός αρνούνταν να το δει και ζητούσε εντόνως να προσκομιστούν εκτυπωμένα όλα τα έγγραφα που υπήρχαν σε αυτό την επόμενη μέρα.

«Διέγνωσαν ουρολοίμωξη, ενώ δεν είχε»

 

Η γιατρός οδηγήθηκε σε λανθασμένη διάγνωση! Πως η έγκυος έπασχε από “ουρολοίμωξη”, ενώ προσπάθησε να της ξαναπάρει ούρα φυσικά και όχι με καθετήρα, ενώ η κοπέλα, σφάδαζε από τους πόνους. Η όλη προσπάθεια έγινε κάτω από παλαιωμένες και βίαιες συνθήκες!
Το δωμάτιο όπου νοσηλευόταν, ΔΕΝ είχε κανένα όργανο μηχανικής υποστήριξης, μέτρησης των τιμών των ζωτικών οργάνων του ασθενούς, ενώ ΔΕΝ είχε ούτε καν ένα μπουτόν έκτακτης ανάγκης. Οι νοσηλεύτριες στη συνέχεια, έδωσαν ένα χαρτάκι με έναν αριθμό τηλεφώνου, να καλέσει αν πονάει πάρα πολύ και έδιωξαν τον σύζυγο της από το απομονωμένο δωμάτιο, καθώς δεν είχε βγει ακόμα το PCR τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε, παρά το γεγονός ότι το rapid test, ήταν αρνητικό.

 

Την 37χρονη την παρακολουθούσε και υψηλόβαθμη γιατρός του ΠΓΝΑ, με την οποία είχαν ήδη ορίσει και το ραντεβού του προγραμματισμένου τοκετού. Φυσικά δεν ενημερώθηκε ποτέ!
Η γιατρός, μετά την αναχώρηση του συζύγου της 37χρονης, πήγε για ύπνο, ενώ όπως καταγγέλλουν οι νοσηλεύτριες και η άλλη γιατρός που εφημέρευε, παρά τις κλήσεις τους δεν πήγε να επισκεφθεί την 37χρονη. Της είχαν χορηγηθεί δυο υπόθετα γλυκερίνης και την άφησαν αβοήθητη, ώστε να σηκωθεί μόνη της και να πάει στην τουαλέτα. Μέχρι και τις 02.30 το πρωί μιλούσε στο τηλέφωνο με τον σύζυγό της, μέχρι που του ζήτησε να κλείσουν το τηλέφωνο, λέγοντάς του ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ γιατί οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι. Από εκεί και μετά, η Δέσποινα, χάνει τη ζωή της. Πέθανε από το σοκ των φρικτών πόνων και την αιμορραγία.

«Τρεις ώρες μετά την βρήκαν νεκρή»

 

Στις 05.30 το πρωί της 15ης Απριλίου, βρήκαν νεκρή την άτυχη Δέσποινα, οι νοσηλεύτριες. Η γυναικολόγος (που εφημέρευε) έφθασε στο δωμάτιο γύρω στις 06.00 το πρωί και επέμενε, πως πρόκειται για μια απλή ουρολοίμωξη. Κλήθηκε και ένας καρδιολόγος για να κάνει ΚΑΡΠΑ μήπως προλάβαιναν να σώσουν το μωρό, μα μάταια οδηγήθηκε στα Μαιευτικά Χειρουργεία.
«Αν ειδοποιούσαν Δ/ντη & Υποδ/ντη της Μαιευτικής θα ζούσαν μητέρα και παιδί».

 

Η εσωτερική αιμορραγία ήταν μεγάλη, ενώ το αγέννητο βρέφος (2.220 kg) βρέθηκε νεκρό.