Έλληνας γιατρός νίκησε τον καρκίνο!

Έλληνας γιατρός νίκησε τον καρκίνο!

19 Μαρτίου, 2019

Θεράπευσε γυναίκα με καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο
Αξιοθαύμαστο ιατρικό επίτευγμα συνέβη στις Η.Π.Α. όπου γιατροί κατάφεραν να θεραπεύσουν ασθενή με καρκίνο που είχε μόλις 3 μήνες ζωής!
Ανάμεσα στην ερευνητική ομάδα είναι και ο ελληνικής καταγωγής Νίκος Ζαχαράκης, όπου κατάφερε να ανακαλύψει μια νέα μέθοδο καταπολέμησης της θανατηφόρας ασθένειας.
Ένα χρόνο πριν ο νεαρός γιατρός έχασε την αγαπημένη του μητέρα από την ίδια αρρώστια. Από τότε έβαλε ως στόχο να ανακαλύψει τη θεραπεία για την αρρώστια αυτή.
Έχασε τη μητέρα του αλλά χάρισε τη ζωή σε μια άλλη γυναίκα
Η ομάδα κατάφερε να θεραπεύσει μια 52χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού. Η Τζούντι Πέρκινς είχε καρκίνο σε τελικό στάδιο και είχε παρατήσει τη δουλειά της, καθώς όλοι οι γιατροί της έδιναν μόνο 3 μήνες ζωής.
Δύο εβδομάδες μετά την θεραπεία, οι όγκοι της γυναίκας μίκρυναν αισθητά μέχρι που εξαφανίστηκαν. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν υπάρχει κανένα ίχνος καρκίνου στον οργανισμό της!
«Ξέρουμε τον εχθρό και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη τακτική»
Η μέθοδος αυτή ονομάζεται ανοσοθεραπεία κατά την οποία απομονώνουν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και αφού τα πολλαπλασιάσουν τα «δίνουν» πίσω στον ασθενή. Τα κύτταρα αυτά πολεμούν τα καρκινικά κύτταρα και τα εξολοθρεύουν.
Η επαναστατική αυτή μέθοδος δίνει ελπίδα στην ιατρική κοινότητα και σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς . Παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αποτελεί ένα θεμέλιο για την θεραπεία κατά του καρκίνου.
Ο Έλληνας γιατρός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αποδεικνύει το καθήκον και την αγάπη του για αυτό που κάνει. Ο επιστήμονας συνεχίζει το έργο του με σκοπό να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στον ιατρικό κλάδο και να σώσει ανθρώπινες ζωές.
 
Πηγή: ant1news.gr