Το ιατρικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και οι γιατροί είναι άνθρωποι που αφιερώνονται ολοκληρωτικά διαφυλάττοντας και προστατεύοντας την υγεία των ασθενών. Τα δύσκολα ωράρια εργασίας, οι συνθήκες, οι απαιτητικές καταστάσεις, τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος αποτελούν σημαντικά εμπόδια στο έργο του γιατρού. Αυτό ακριβώς όμως δείχνει και την μεγάλη δεξιοτεχνία και επιμονή εκείνων που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για τον κλάδο τους. Οι γιατροί που είναι υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησης όλων.

Έλληνας γιατρός χειρούργησε 15.000 παιδιά αφιλοκερδώς!

20 Φεβρουαρίου, 2019

Το ιατρικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και οι γιατροί είναι άνθρωποι που αφιερώνονται ολοκληρωτικά διαφυλάττοντας και προστατεύοντας την υγεία των ασθενών.
Τα δύσκολα ωράρια εργασίας, οι συνθήκες, οι απαιτητικές καταστάσεις, τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος αποτελούν σημαντικά εμπόδια στο έργο του γιατρού. Αυτό ακριβώς όμως δείχνει και την μεγάλη δεξιοτεχνία και επιμονή εκείνων που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για τον κλάδο τους. Οι γιατροί που είναι υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησης όλων.
 
Το ελληνικό παράδειγμα…
Ένας διεθνούς φήμης γιατρός και Έλληνας της διασποράς έχει καταφέρει να σώσει αφιλοκερδώς με το έργο του και την προσφορά του χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τον καρδιοχειρουργό, Αυξέντιο Καλαγκό που μαζί με την επιστημονική του ομάδα και μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος «Coeurs pour tous», έχει ταξιδέψει σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα για να προσφέρει αρωγή.
Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του έχει βοηθήσει ασθενείς σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μοναδική του ανταμοιβή αποτελούν τα χαμόγελα των ασθενών και των οικογενειών τους. Η κοινωνική προσφορά του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Ο κ. Καλαγκός έχει αναφέρει σε δήλωση του πως έμαθε για τη σημαντικότητα του φιλανθρωπικού έργου από τον πατέρα του, τονίζοντας τον ρόλο που παίζει η οικογένεια στην παιδεία και την φιλοσοφία κάθε ανθρώπου.
 
Οι δεκάδες διακρίσεις…
Μα πως γίνεται να μην έχει τιμηθεί με δεκάδες βραβεία για την προσφορά του; Ανάμεσα στις βραβεύσεις είναι και η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Στεφάνου Δάφνης, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Στον χώρο της Υγείας υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και καταφέρνουν να ξεπεράσουν κάθε τροχοπέδη για να προσφέρουν το μέγιστο στους ασθενείς τους. Αυτούς τους γιατρούς θέλουμε!
 
Πηγή: https://www.irafina.gr