Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό χειρούργος για θάνατο ασθενή

8 Νοεμβρίου, 2019

Ένοχος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο Καλαμάτας χειρούργος για θάνατο από αμέλεια και παραλείψεων μιας 71χρονης.
Πρωτοδίκως ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση και στην δίκη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, καταδικάστηκε ξανά. Ο δικηγόρος της οικογένειας που έκανε την καταγγελία δήλωσε πως «Ξαναβρήκε το δίκαιο το δίκιο του».
Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την ποινή του χειρούργου για ψυχική οδύνη της άτυχης οικογένειας. Ωστόσο, άλυτο παραμένει το μυστήριο του ιατρικού φακέλου της γυναίκας, ο οποίος “εξαφανίστηκε” από το νοσοκομείο και δεν ανακαλύφθηκε ούτε από τις σχετικές έρευνες που ακολούθησαν.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο χειρούργος είχε πραγματοποιήσει επέμβαση κήλης στην 71χρονη και από αμέλεια προκάλεσε διάτρηση του εντέρου. Η υγεία της ασθενούς επιδεινωθηκε και ύστερα από μέρες, με παρέμβαση της οικογένειας της, εισήχθη σε άλλο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ρήξη του λεπτού εντέρου και η κοιλιά της ήταν πλήρης εντερικού περιεχομένου.
Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα υπέστη οργανική ανεπάρκεια και κατέληξε ύστερα από λίγες ημέρες. Η κόρης της κατήγγειλε τον γιατρό για ανθρωποκτονία και αμέλεια και ζήτησε την καταδίκη του.
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται! Κάθε χρόνο οικογένειες καταστρέφονται Ιατρικά Λάθη! Η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και δικαιώνει τις διεκδικήσεις τους.
 
Πηγή: https://www.gargalianoionline.gr