Επιστημονικό θαύμα: Μωρό γεννήθηκε δύο φορές

3 Ιανουαρίου, 2020

Η μικρή Λίνλι Χόουπ από το Λιούιβιλ του Τέξας γεννήθηκε δύο φορές. Οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη μητέρα της κατά την κύηση κατάφεραν και διόρθωσαν την κρίσιμη κατάσταση του εμβρύου με ένα…θαύμα!
Όταν η μητέρα της, Μάργκαρετ, βρισκόταν στην 16η εβδομάδα της κύησης, οι γιατροί ανακάλυψαν, μετά από ειδικές εξετάσεις, ότι το έμβρυο είχε ένα ιεροκοκκυγικό τεράτωμα.
Ο όγκος είχε αναπτυχθεί στην περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγά του. Η συγκεκριμένη επιπλοκή εμφανίζεται σε 1 φορά στις 30.000-70.000 γεννήσεις.
Ο όγκος αναπτυσσόταν διαρκώς και σταδιακά θα οδηγούσε σε καρδιακή ανεπάρκεια και κατ’ επέκταση στον θάνατό της μικρής.
Για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να σώσουν τη μικρή οι γιατροί πρότειναν μία πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία ήταν παράλληλα επικίνδυνη και απαιτητική. Για να μπορέσουν να αφαιρέσουν τον όγκο θα έπρεπε να εξάγουν το έμβρυο από τη μήτρα και να προχωρήσουν σε μία πολύωρη επέμβαση.
Οι γονείς πήραν τη γενναία απόφαση να αξιοποίησουν κάθε ευκαιρία για να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή. Κατά την 28η εβδομάδα κύησης οι γιατροί έβγαλαν το μωρό από τη μήτρα, ολοκλήρωσαν την επέμβαση και επανατοποθέτησαν το έμβρυο και πάλι στη μήτρα της μητέρας της.
Η μικρή γεννήθηκε για δεύτερη φορά τη 40η εβδομάδα της κύησης και υποβλήθηκε και πάλι σε εγχείρηση έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα κατάλοιπα του όγκου.
Η Λίνλι Χόουπ με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών και της επιστήμης χαίρει άκρας υγείας και απολαμβάνει τη ζωή με τους γονείς της πλέον…στο σπίτι της!
Η επιστήμη και οι γιατροί που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν με βασικό γνώμονα την αγάπη τους για τον άνθρωπο είναι αξιέπαινοι και δίνουν ελπίδα ακόμα και σε εκείνους που νομίζουν ότι είναι “χαμένη υπόθεση”.
 
πηγή:https://www.iefimerida.gr