Επιτέθηκαν άγρια σε γιατρό επειδή βοήθησε μετανάστη

15 Νοεμβρίου, 2019

Γιατρός στα Χανιά έκανε το “λάθος”, σύμφωνα με εκείνους που του επιτέθηκαν, να σταθεί στο πλάι μετανάστη που είχε δεχτεί έντονη ρατσιστική επίθεση.
Το συμβάν της επίθεσης στο γιατρό είχε καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος τον Μάρτιο του 2015. Ο γιατρός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεσή ανδρών ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο ίδιος συνοδευόμενος από τη σύντροφο του περπατούσε ανυποψίαστος στους δρόμους των Χανίων όπου και δέχθηκε σωματική επίθεση.
Ο γιατρός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα.
Η αστυνομία βρήκε το καταγεγραμμένο υλικό και οδηγήθηκε άμεσα στους δράστες. Τρείς άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. 
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο εκ των τριών. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών, ενώ στον δεύτερο καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί σύντομα.
Ένας γιατρός με ήθος δέχθηκε μία άνανδρη επίθεση γιατί πολύ απλά είναι πάνω απ’όλα άνθρωπος. Μέσα από το λειτούργημα του έχει μάθει να σέβεται και να βοηθά τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά που τον διέπουν, τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο και την ηλικία. Αρκετός κόσμος στάθηκε δίπλα του αλληλέγγυα στο δικαστήριο για να τον υποστηρίξει.
 
Πηγή: https://www.newsit.gr