Εύκολη Διαδικασία Αποζημίωσης

Τα τελευταία χρόνια τα ιατρικά λάθη έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε έναν κλάδο δικαίου με επίκεντρο την πλημμελή ιατρική συμπεριφορά και την ποινική και αστική αντιμετώπιση του ιατρικού σφάλματος.

 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημο σύστημα καταγραφής των ιατρικών λαθών. Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, αναδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων ιατρικής αμέλειας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη ψυχική και σωματική βλάβη του ασθενούς, προκαλώντας ακόμη και το θάνατο. Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα τεράστιο κύμα αγωγών και μηνύσεων εναντίον τόσο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κλινικών (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), όσο και εναντίον των επαγγελματιών υγείας (ιατρών και νοσηλευτών).

 

Τα Ελληνικά Δικαστήρια, έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι τα ιατρικά λάθη πρέπει να τιμωρούνται και οι παθόντες να βρίσκουν τη δικαίωση που τους αξίζει. Τα τελευταία 20 χρόνια τα Ελληνικά Δικαστήρια, έχουν επιδικάσει υψηλά ποσά ως αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση, τόσο για την ηθική βλάβη που οφείλεται στην ιατρική αμέλεια, όσο και για τη ψυχική οδύνη της οικογένειας, σε περίπτωση θανάτου.

Μέσω της νομικής οδού θα βρείτε Δικαιοσύνη!

Εξωδικαστική Λύση

Με την περίοδο διαμεσολάβησης (Ν.4640/30-11-2019) αναζητούμε εξωδικαστική λύση για την ηθική και οικονομική σας δικαίωση. Εάν δεν επέλθει συμφωνία, συντάσσεται η αγωγή προκειμένου να διεκδικήσετε τη δίκαιη αποζημίωσή σας, ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατάθεση Αγωγής

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση ιατρικού λάθους σε ιδιωτική κλινική, θα χρειαστούν δύο μάρτυρες (φίλοι ή συγγενείς), οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον Συμβολαιογράφου, τον οποίο φυσικά σας παρέχουμε εμείς. Ο Συνήγορος του Ασθενή αναλαμβάνει την υπόλοιπη διαδικασία.

Εκδίκαση Υπόθεσης

Ορίζεται η ημερομηνία της δίκης, περίπου εντός ενός έτους από το κλείσιμο του φακέλου. Σας παρέχουμε μία απολύτως αφοσιωμένη νομική εκπροσώπηση προκειμένου να εξασφαλίσετε τη δίκαιη αποζημίωση σας, ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η διαδικασία με το Συνήγορο του Ασθενή

Πλήρης Εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19

Αξιολόγηση Υπόθεσης

Ο Συνήγορος του Ασθενή βρίσκεται συνεχώς δίπλα σας προασπιζόμενος τα δικαιώματά σας. Για το λόγο αυτό, εργαζόμαστε καθημερινά για να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα και βολικά για όσους πέρασαν μία τραυματική εμπειρία. Λόγω των δυσχερών καταστάσεων που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δημιουργήσαμε ένα μηχανισμό απομακρυσμένης βοήθειας, μιας απομακρυσμένης διαδικασίας, έτσι ώστε να μπορούμε να μελετήσουμε την υπόθεση σας, ακόμη και μέσω τηλεφώνου. Κατανοήσαμε τις ανάγκες του περιορισμένου χρόνου, τις δυσκολίες μετακίνησης αλλά και τον φόβο επιδύνωσης.

Ο χρόνος δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και πολύ καλός σύμμαχος. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με την εξειδικευμένη ομάδα του Συνήγορου του Ασθενή το συντομότερο δυνατό στο 211 012 1395. Σκοπός είναι να διερευνήσουμε και να επικυρώσουμε την υπόθεσή σας, αλλά και να συλλέξουμε τα αποδεικτικά της στοιχεία.

Αξιολογούμε την υπόθεσή σας, χωρίς καμία δέσμευση.

Διερεύνηση Υπόθεσης

Οι ανυπολόγιστες ψυχικές και σωματικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν λόγω ιατρικού σφάλματος, απαιτούν μία ομάδα εξειδικευμένων νομικών συμβούλων και ιατρικών εμπειρογνωμόνων! Είναι εκείνοι που θα διασφαλίσουν το σωστό και υπεύθυνο χειρισμό της υπόθεσης.

Στο Συνήγορο του Ασθενή συνδυάζουμε, ως οφείλουμε, άριστα τη Νομική με την Ιατρική επιστήμη. Οι έμπειροι δικηγόροι της ομάδας μας, με βαθιά γνώση του αντικειμένου αλλά και οι Ιατροί / Ιατροδικαστές που στελεχώνουν το δυναμικό μας, διερευνούν εις βάθος την υπόθεση σας και να σας ενημερώνουν για την εξέλιξη της, καθ' όλη τη διάρκεια.

Διεκδίκηση Αποζημίωσης

Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε τη μέγιστη αποζημίωση για όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες του ιατρικού σφάλματος, ώστε να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν μετά από ό,τι τους συνέβη.

Κατανοούμε απολύτως πόσο σημαντική είναι τόσο η ηθική, όσο και η οικονομική δικαίωση του ασθενή και της οικογένειας του, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας.

Εάν υποψιάζεστε ιατρική αμέλεια, μπορεί να δικαιούστε να αποζημιωθείτε. Καλέστε το Συνήγορο του Ασθενή σήμερα, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να διαχειριστούμε την περίπτωσή σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται;

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας σε όλη τη Διαδικασία

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας σε όλη τη Διαδικασία.
Πολλοί αναρωτιούνται, εάν η διεκδίκηση αποζημίωσης για το ιατρικό λάθος είναι αντάξια της ταλαιπωρίας, οδηγούμενοι στις δικαστικές αίθουσες.

 

Σε περίπτωση που ακολουθήσετε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την ηθική και χρηματική σας αποζημίωση, η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ σύντομη. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, τόσο οι γιατροί, όσο και τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ασφαλισμένοι σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, όπου εφόσον αποδειχθεί το ιατρικό λάθος, θα κληθούν να αποζημιώσουν τον παθόντα.

 

Σε περίπτωση που η υπόθεση ιατρικού λάθους οδηγηθεί στη διαδικαστική διαμάχη, τότε είναι δυνατό να διαρκέσει έως και ένα (1) έτος έως ότου τελεσιδικήσει. Ωστόσο, οι περιπτώσεις που μέχρι σήμερα οδηγήθηκαν στο κατώφλι της δικαστικής αίθουσας, όχι μόνο δικαιώθηκαν, αλλά και η διεκδίκηση τους είχε ως αποτέλεσμα την επιδίκαση υψηλών αποζημιώσεων.

 

Πιο ειδικά, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά, η μέση επιδικασθείσα αποζημίωση για το ιατρικό λάθος, υπολογίζεται στο ποσό των 305.093€. Η ίδια έρευνα, μας προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για την αποζημίωση ιατρικού λάθους ανά ειδικότητα, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Πειραιά, 2010.

Ο καλύτερος δρόμος για να μάθετε τι μπορείτε να διεκδικήσετε είναι να επικοινωνήσετε για την αξιολόγηση της περίπτωσης σας, με το Συνήγορο του Ασθενή στο πλευρό σας και να συζητήσουμε για την υπόθεση σας.

Ποιοί Είμαστε

Συνήγορος του Ασθενή

Στο Συνήγορο του Ασθενή μοναδική μας πίστη είναι ότι κάθε ασθενής που έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του από ένα ιατρικό λάθος αξίζει μια αφοσιωμένη νομική υποστήριξη στον αγώνα που διανύει.

Διαβάστε Περισσότερα