Εύκολη Διαδικασία Αποζημίωσης

Τα τελευταία χρόνια τα ιατρικά λάθη έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε έναν κλάδο δικαίου με επίκεντρο την πλημμελή ιατρική συμπεριφορά και την ποινική και αστική αντιμετώπιση του ιατρικού σφάλματος. 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημο σύστημα καταγραφής των ιατρικών λαθών. Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, αναδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων ιατρικής αμέλειας, οι οποίες είχαν ως αποτελέσμα τη ψυχική και σωματική βλάβη του ασθενούς, προκαλώντας ακόμη και το θάνατο. Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα τεράστιο κύμα αγωγών και μηνύσεων εναντίον τόσο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κλινικών (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), όσο και εναντίον των επαγγελματικών υγείας (ιατρών και νοσηλευτών). 

Τα Ελληνικά Δικαστήρια, έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι τα ιατρικά λάθη πρέπει να τιμωρούνται και οι παθόντες να βρίσκουν τη δικαίωση που τους αξίζει. Τα τελευταία 20 χρόνια τα Ελληνικά Δικαστήρια, έχουν επιδικάσει υψηλά ποσά ως αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση, τόσο για την ηθική βλάβη που οφείλεται στην ιατρική αμέλεια, όσο και για τη ψυχική οδύνη της οικογένειας, σε περίπτωση θανάτου.

Η Νομική Διαδικασία είναι η Δικαίωση σας!

Εξωδικαστική Λύση

Με την περίοδο διαμεσολάβησης (Ν.4640/30-11-2019) αναζητούμε εξωδικαστική λύση για την ηθική και οικονομική σας δικαίωση. Εάν δεν επέλθει συμφωνία, συντάσσεται η αγωγή προκειμένου να διεκδικήσετε τη δίκαιη αποζημίωση σας ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατάθεση Αγωγής

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση ιατρικού λάθους σε ιδιωτική κλινική, θα χρειαστούν δύο μάρτυρες (φίλοι ή συγγενείς), οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον Συμβολαιογράφου, τον οποίο φυσικά σας παρέχουμε εμείς. Ο Συνήγορος του Ασθενή αναλαμβάνει την υπόλοιπη διαδικασία.

Εκδίκαση Υπόθεσης

Ορίζεται η ημερομηνία της δίκης, περίπου εντός ενός έτους από το κλείσιμο του φακέλου. Σας παρέχουμε μία απολύτως αφοσιωμένη νομική εκπροσώπηση προκειμένου να εξασφαλίσετε τη δίκαιη αποζημίωση σας, ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η διαδικασία με το Συνήγορο του Ασθενή

Πλήρης Εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19

Αξιολόγηση Περίπτωσης

Στο Συνήγορο του Ασθενή, εργαζόμαστε καθημερινά για να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο βολικά για τους όσους πέρασαν μία τραυματική εμπειρία, πόσο μάλλον, σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Δημιουργήσαμε έναν μηχανισμό απομακρυσμένης διαδικασίας, ώστε να μελετήσουμε την υπόθεση σας, ακόμη και μέσω τηλεφώνου, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Επειδή υπάρχει περιορισμένος χρόνος για ανάληψη νομικής δράσης, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Σκοπός είναι να διερευνήσουμε και να επικυρώσουμε την υπόθεσή σας, αλλά και να συλλέξουμε τα αποδεικτικά της στοιχεία. Επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα του Συνήγορου του Ασθενή στο 211 012 1395 , χωρίς καμία δέσμευση, για την αξιολόγηση της υπόθεση σας.

Διερεύνηση Υπόθεσης

Οι ανυπολόγιστες ψυχικές και σωματικές συνέπειες του ιατρικού σφάλματος, απαιτούν μία ομάδα εξειδικευμένων νομικών συμβούλων και ιατρικών εμπειρογνωμόνων, που θα διασφαλίσει το σωστό και υπεύθυνο χειρισμό της υπόθεσης. Στο Συνήγορο του Ασθενή συνδυάζουμε, ως οφείλουμε, άριστα τη Νομική με την Ιατρική επιστήμη. Οι έμπειροι δικηγόροι της ομάδας μας, με βαθιά γνώση του αντικειμένου αλλά και οι Ιατροί / Ιατροδικαστές που στελεχώνουν το δυναμικό μας, διερευνούν εις βάθος την υπόθεση σας και να σας ενημερώνουν για την εξέλιξη της καθ' όλη τη διάρκεια.

Διεκδίκηση Αποζημίωσης

Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε τη μέγιστη αποζημίωση για όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες του ιατρικού σφάλματος, ώστε να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν μετά από ό,τι τους συνέβη. Κατανοούμε απολύτως πόσο σημαντική είναι τόσο η ηθική, όσο και η οικονομική δικαίωση του ασθενή και της οικογένειας του, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας. Εάν υποψιάζεστε ιατρική αμέλεια, μπορεί να δικαιούστε να αποζημιωθείτε. Καλέστε το Συνήγορο του Ασθενή σήμερα, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να διαχειριστούμε την περίπτωσή σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται;

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας σε όλη τη Διαδικασία

Πολλοί αναρωτιούνται, εάν η διεκδίκηση αποζημίωσης για το ιατρικό λάθος, είναι αντάξια της ταλαιπωρίας, οδηγούμενοι στις δικαστικές αίθουσες;

 

Σε περίπτωση που ακολούθησετε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την ηθική και χρηματική σας αποζημίωση, η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ σύντομη. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, τόσο οι γιατροί, όσο και τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ασφαλισμένοι σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, όπου εφόσον αποδειχθεί το ιατρικό λάθος, θα κληθούν να αποζημιώσουν τον παθόντα. 

 

Σε περίπτωση που η υπόθεση ιατρικού λάθους οδηγηθεί στη διαδικαστική διαμάχη, τότε είναι δυνατό να διαρκέσει έως και ένα (1) έτος έως ότου τελεσιδικήσει.  Ωστόσο, οι περιπτώσεις που μέχρι σήμερα οδηγήθηκαν στο κατώφλι της δικαστικής αίθουσας, όχι μόνο δικαιώθηκαν, αλλά και η διεκδίκηση τους είχε ως αποτέλεσμα την επιδίκαση υψηλών αποζημιώσεων.

 

Πιο ειδικά, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά, η μέση επιδικασθείσα αποζημίωση για το ιατρικό λάθος, υπολογίζεται στο ποσό των 305.093€. Η ίδια έρευνα, μας προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για την αποζημίωση ιατρικού λάθους ανά ειδικότητα, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Πειραιά, 2010.

Ο καλύτερος δρόμος για να μάθετε τι μπορείτε να διεκδικήσετε είναι να επικοινωνήσετε για μία αξιολόγηση της περίπτωσης σας, με το Συνήγορο του Ασθενή και να συζητήσετε την υπόθεση σας.

Ποιοί Είμαστε

Συνήγορος του Ασθενή

Στο Συνήγορο του Ασθενή μοναδική μας πίστη είναι ότι κάθε ασθενής που έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του από ένα ιατρικό λάθος αξίζει μια αφοσιωμένη νομική υποστήριξη στον αγώνα που διανύει.

Διαβάστε Περισσότερα