Για ποιο λόγο απολύθηκε άραγε νοσηλεύτρια από γνωστή κλινική;

Για ποιο λόγο απολύθηκε άραγε νοσηλεύτρια από γνωστή κλινική;

3 Μαΐου, 2019

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση με νοσηλεύτρια που φαίνεται να απολύθηκε γιατί κοινοποίησε μία δημοσίευση, όπου κατέκρινε τον Υπουργό Υγείας και την πολιτική που ασκεί.
Η αναδημοσίευση έγινε από άλλον χρήστη, γιατρό στο επάγγελμα. Σε καθε δημοκρατική κοινωνία η κριτική αποτελεί κινητήρια δύναμη για αυτοβελτίωση. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει και οφείλουν να δέχονται και να επεξεργάζονται την κριτική που τους ασκείται.
Τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται όταν σε ανακοίνωσή της η κλινική που απασχολούσε τη νοσηλεύτρια τόνισε πως η απομάκρυνση της προέκυψε μετά από μία σειρά νοσηλευτικών λαθών στα οποία είχε προβεί.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Για αυτά (τα λάθη) της είχαν γίνει επανειλημμένες προφορικές παρατηρήσεις τόσο από την προϊσταμένη – διευθύνουσα της κλινικής, όσο και από την ίδια τη διοίκηση. Τα καταγγελθέντα είναι αβάσιμα, συκοφαντικά για εμάς και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε γνώση της συγκεκριμένης ανάρτησης στο διαδίκτυο. Τη συκοφαντική δυσφήμιση της κλινικής τη θεωρούμε υποβολιμαία και εξυπηρετεί δυστυχώς ιδιοτελή συμφέροντα».
Τα νοσηλευτικά και ιατρικά λάθη αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς που ζημιώνονται πρέπει και οφείλουν στον εαυτό τους να διεκδικούν το δίκιο τους. Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να δέχονται τις συνέπειες των πράξεων τους και να λογοδοτούν για τα λάθη τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεσή και δεν γνωρίζουμε αν κάποια από τις δύο μεριές θα κινηθεί νομικά για να αποδείξει το λόγο απομάκρυνσης και απόλυσης της νοσηλεύτριας.
Εσείς τι γνωρίζετε για τα νοσηλευτικά λάθη;
Μοιραστείτε την ιστορία σας στην κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει στο Facebook.
 
Πηγή: https://www.ethnos.gr