Γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί με πλαστά πτυχία!

26 Ιουλίου, 2019

Το Υπουργείο Υγείας προχωράει σε έλεγχο των τίτλων σπουδών
Ανησυχία προκαλούν οι ολοένα και αυξανόμενες καταγγελίες για πλαστά πτυχία γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών.
Με σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, οι περιφέρειες πρέπει να προχωρήσουν σε έλεγχο τίτλων σπουδών που έχουν εκδοθεί από κράτη – μέλη της Ε.Ε.
Περιπτώσεις
Η εξέλιξη αυτή ξαναφέρνει στο προσκήνιο διάφορες περιπτώσεις γιατρών με πλαστά πτυχία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. 
Η πιο γνωστή περίπτωση αφορούσε έναν καρδιολόγο στην Αττική, ο οποίος χορηγούσε ιατρικές βεβαιώσεις για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Η υπόθεση βγήκε στο φως ύστερα από καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο καρδιολόγος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο σύλλογο.
Ο εν λόγω γιατρός έδινε τις βεβαιώσεις, υπογράφοντας ως καρδιολόγος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, στο οποίο ποτέ δεν είχε εργαστεί.
Μία ακόμα υπόθεση αφορούσε έναν γιατρό στο νοσοκομείο Καβάλας, ο οποίος ανακαλύφθηκε ύστερα από 17 χρόνια! Ο συγκεκριμένος “γιατρός” εργαζόνταν από το 2001 στην Β’ Παθολογική κλινική ώσπου αποκαλύφθηκε η απάτη.
Τέλος, ιδιαίτερα γνωστή είναι και η περίπτωση του “γιατρού  με τη Ferrari”, ο οποίος διετέλεσε 13 χρόνια ως διευθυντής του νοσοκομείου της Σκύρου έχοντας πλαστό πτυχίο.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι άνθρωποι εκμεταλλεύονται άτομα που βιώνουν καθημερινά σοβαρές δυσκολίες στην υγεία τους και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτούς.
 
Πηγή: https://www.iatronet.gr