Γιατροί χωρίς πτυχίο! Ψυχίατρος – μαϊμού εξαπατούσε ηλικιωμένους ψυχασθενείς!

28 Νοεμβρίου, 2018

Μια απάτη που αποκαλύφθηκε ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια και έχει ξεσηκώσει μια τεράστια συζήτηση γύρω από απατεώνες γιατρούς με πλαστά πτυχία που παίζουν με την υγεία ανυποψίαστων ασθενών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση διαδραματίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία με πρωταγωνίστρια την Zholia Alemi από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει τις Αρχές και να ασκεί το επάγγελμα της ψυχιάτρου για 22 χρόνια, χωρίς να έχει πτυχίο.
Η έκταση της απάτης ήταν τεράστια αφού κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, η Zholia Alemi είχε καταφέρει να εξαπατήσει εκατοντάδες ψυχικά διαταραγμένους ασθενείς και να τους αποσπά τεράστια χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης ασθενούς που η ψυχίατρος – μαϊμού την έπεισε να αλλάξει την διαθήκη της, ώστε να κληρονομήσει την περιουσία της.
Η περίπτωσή της αποτέλεσε την αφορμή να ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα στους τίτλους σπουδών περισσοτέρων από 3.000 γιατρών που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και μια μεγάλη συζήτηση σε ολόκληρη την Ευρώπη για τους απατεώνες που βρίσκουν περιθώριο εξαιτίας των ελλιπών κρατικών ελέγχων και εξαπατούν ασθενείς με πλαστά πτυχία και ανύπαρκτες σπουδές θέτοντας σε κίνδυνο την υγείας τους.
«Οι ασθενείς αξίζουν να έχουν καλή φροντίδα από κατάλληλα καταρτισμένους επαγγελματίες. Το να εκμεταλλεύεσαι την εμπιστοσύνη τους είναι απεχθές. Οι διαδικασίες που ακολουθούμε τώρα είναι πολύ καλύτερες και πλέον οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να περάσουν από αυστηρά τεστ για να δείξουν πως διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστούν», τόνισε ο επικεφαλής του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου της Μ. Βρετανίας, Charlie Massey σε δήλωσή του.
Η Zholia Alemi συνελήφθη και φυλακίστηκε με την κατηγορία της απάτης ύστερα από καταγγελία ασθενούς της και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, αλλά και χρηματική αποζημίωση προς την ασθενή.
Οι παραβιάσεις του νόμου από το ιατρικό προσωπικό ζημιώνουν το σύστημα υγείας, τον κλάδο και τους ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ και την περίπτωση του Έλληνα γιατρού που ασκούσε την ιατρική χωρίς πτυχίο επί έτη!
Αν έχετε πέσει και εσείς θύμα ιατρικού λάθους ή έχετε εξαπατηθεί από κάποιον γιατρό, ήρθε η ώρα να βρείτε το δίκιο σας.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]