Γιατρός με 48 παιδιά: χρησιμοποιούσε το σπέρμα του στις εξωσωματικές

Γιατρός με 48 παιδιά: χρησιμοποιούσε το σπέρμα του στις εξωσωματικές

22 Απριλίου, 2019

Μια ακόμα ιστορία κατάχρησης επαγγέλματος είδε το φως της δημοσιότητας στις Η.Π.Α.
Ένας γιατρός από την Ιντιάνα χρησιμοποίησε το σπέρμα του για να γονιμοποιήσει δεκάδες ωάρια ασθενών του. Ο γιατρός είναι πατέρας τουλάχιστον 48 παιδιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αμερικανικό τύπο, πολλά από τα παιδιά ανακάλυψαν πρόσφατα την πραγματική τους ταυτότητα και αναγκάστηκαν να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα στη ζωή τους.
Η αλήθεια…
Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται το 2014, όταν Τζακόμπα Μπάλαρντ άρχισε να ψάχνει τα ετεροθαλή της αδέρφια, καθώς γνώριζε από μικρή ηλικία πως η σύλληψή της είχε γίνει με τη βοήθεια δωρητή σπέρματος. Γράφτηκε σε ένα online φόρουμ για υιοθετημένα παιδιά ή παιδιά που ήρθαν στον κόσμο με τη βοήθεια δωρητή σπέρματος. Αρκετά σύντομα εντόπισε μία άλλη γυναίκα, της οποίας η μητέρα είχε γιατρό τον δρα Ντόναλντ Κλάιν.
Τα κομμάτια του puzzle…
To τεστ DNA άρχισε να ενώνει μεταξύ τους τα παιδιά που είχαν κοινό παρονομαστή τον γιατρό Ντόναλντ Κλάιν. Μάλιστα δημιουργήθηκε και κοινότητα στο Facebook με σκοπό να φέρει κοντά τα αδέρφια.
Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί…
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των παιδιών του Κλάιν πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος, λαμβάνοντας υπόψη τα άτομα που λόγω άγνοιας ή επιλογής δεν έχουν προχωρήσει σε τεστ πατρότητας.
Ο 80χρονος, σήμερα, γιατρός είχε ξεκινήσει τις εξωσωματικές το 1979, όταν οι θεραπείες γονιμότητας ήταν σε αρχικό στάδιο, οι τράπεζες σπέρματος δεν λειτουργούσαν και οι γιατροί πολλές φορές θα έπρεπε να εντοπίσουν οι ίδιοι τους δότες.
Από την ημερομηνία γέννησης του νεότερου παιδιού του Κλάιν, πιστεύεται πως ο γιατρός σταμάτησε να διαθέτει το σπέρμα του στα τέλη του 1980, όταν οι τράπεζες σπέρματος άρχισαν να γίνονται κοινό φαινόμενο.
Το φαινόμενο…
Υπάρχουν γιατροί και γυναικολόγοι που βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών που θέλουν να γίνουν μητέρες, προσφέροντας τους αυτό το δώρο. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που εκμεταλλεύονται τις ασθενείς τους. Παράνομες πράξεις, αχρείαστες εξετάσεις για επιπλέον κέρδος, χρηματισμοί, επικίνδυνες πρακτικές, έλλειψη ενδιαφέροντος και ιατρικής παρακολούθησης.
 
Εσείς έχετε βιώσει κάτι από όλα αυτά;