Γιατρός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παίρνει “φακελάκι”

21 Ιανουαρίου, 2020

Ο γιατρός συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ασθενή και τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έξι μήνες
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να τεθεί σε εξάμηνη αργία ο γιατρός για δωροληψία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. 
Ο γιατρός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται ύστερα από την καταγγελία ενός 46χρονου ασθενή. Ο ασθενής ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός του ζήτησε επανειλημμένα χρήματα καθ΄ όλη την διάρκεια του προγραμματισμένου ραντεβού.
Ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες παρόλο που ο ίδιος πιάστηκε από την αστυνομία να φέρει μαζί του προσημειωμένα χρήματα. Η δίκη προγραμματίστηκε για το καλοκαίρι και το δικαστήριο αποφάσισε, μέχρι να βγει η τελική απόφαση, να τεθεί υπό διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε χρήματα από τον ασθενή για να πραγματοποιήσει την επέμβαση, ποσό όμως το οποίο αυξήθηκε και οδήγησε τον 46χρονο σε καταγγελία.
Η αστυνομία προσημείωσε τα χρήματα που έδωσε ο ασθενής στην προκαθορισμένη συνάντηση με τον γιατρό, τα οποία και βρέθηκαν πάνω του. Ο γιατρός υποστήριξε ότι ο ίδιος ποτέ δεν ζήτησε χρήματα και ο ασθενής του τα έδωσε με δική του πρωτοβουλία!
«Είναι ένα διοικητικό μέτρο για λόγους γενικότερης προστασίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Όμως σαν γεγονός το καταδικάζουμε γενικά και θα θέλαμε να πούμε πως δε χαρακτηρίζει τον ιατρικό κόσμο», τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ
 
Πηγή: https://www.protothema.gr