Γιατρός υπεύθυνος για το θάνατο 25 ασθενών του

12 Ιουνίου, 2019

Ένας γιατρός στις Η.Π.Α. οδήγησε στο θάνατο 25 ασθενείς του χορηγώντας τους μεγαλύτερες δόσεις φαρμάκων από εκείνες που μπορούσαν να αντέξουν.
Ο 43χρονος γιατρός από το Οχάιο διαχειριζόταν λανθασμένα την κρίσιμη κατάσταση των ασθενών του. Οι ασθενείς του λάμβαναν μεγάλες δόσεις ενός οπιοειδούς φαρμάκου, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός τους.
Η έρευνα γύρω από τον γιατρό ξεκίνησε μετά την καταγγελία ενός φαρμακοποιού. Ο φαρμακοποιός ενημέρωσε το νοσοκομείο, στο οποίο εργαζόταν ο 43χρονος, πως χορηγούσε στους ασθενείς του μεγάλες ποσότητες φεντανύλης.
Η φενταλύνη είναι αρκετά ισχυρότερη από τη μορφίνη. Το νοσοκομείο διενήργησε εσωτερική έρευνα και βρήκε 35 “περίεργες” περιπτώσεις που συνδέονταν με τον γιατρό. Ο γιατρός ήταν υπεύθυνος για το θάνατο 25 ασθενών.
Ο 43χρονος άνδρας δήλωσε αθώος, όμως το δικαστήριο με βάση τα στοιχεία που του παραδόθηκαν τον έκρινε ένοχο και όρισε ως ποινή, για κάθε μία από τις δολοφονίες, 15 έτη έως και ισόβια.
Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Αμερική. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει το λόγο που ο συγκεκριμένος γιατρός έγινε κατα συρροήν δολοφόνος.
 
Πηγή: https://www.tanea.gr