Γιατρός ζήτησε φακελάκι και έλαβε απόλυση!

11 Φεβρουαρίου, 2019

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ αποφάσισε την οριστική απόλυση και απομάκρυνση ωτορινολαρυγγολόγου. Ο εν λόγω γιατρός παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό καθώς κατηγορήθηκε για χρηματισμό.
Αναλυτικότερα, ο απολυμένος πλέον γιατρός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που λάμβανε “φακελάκι” από ασθενή του προκειμένου να τον χειρουργήσει.
Ο ασθενής είχε προηγουμένως καταγγείλει τον γιατρό του για εκμετάλλευση της κατάστασής του και χρηματισμό. Ευτυχώς μετά το περιστατικό έγινε ανάληψη της περίπτωσης του από άλλο γιατρό όπου διενήργησε την απαραίτητη για τον ασθενή επέμβαση. Ο ασθενής πλεόν χαίρει άκρας υγείας, καθώς αποκαταστάθηκε όχι μόνο η υγεία του, αλλά και η προσωπική του ικανοποίηση λόγω της έκβασης των πραγμάτων.
Ο γιατρός είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία και εν τέλει αποφασίστηκε από το συμβούλιο η εξ ολοκλήρου απομάκρυνση του από το νοσοκομείο. Ο διοικητής του νοσοκομείου τόνισε σε δήλωση του, ότι αναμένεται παρόμοια τιμωρία για όποιον γιατρό πράξει αναλόγως. Επιπροσθέτως, αποκάλυψε και δεύτερο περιστατικό με οφθαλμίατρο που καταδικάστηκε για δωροδοκία  και φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.
Το Υπουργείο οφείλει να λάβει μέτρα και να προστατεύσει τους ασθενείς που καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού. Επιπλέον, η Διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να εγγυάται την σωστή – άμεση μεταχείριση των ασθενών και την ανάληψη της υπόθεσής τους από άλλον ειδικευμένο ιατρό, μετά την καταγγελία, με σκοπό να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά με αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή δια παντός, από τον γιατρό που συλλαμβάνεται για χρηματισμό.
Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα τέλος στον κύκλο του χρηματισμού των γιατρών.
Συχνές είναι οι καταγγελίες για γιατρούς και νοσηλευτές για άσχημη συμπεριφορά προς τους ασθενείς. Οι τελευταίοι μπορούν να φτάσουν και μέχρι την αποζημίωση, αφού η ανεδής συμπεριφορά υπάγεται σε Ιατρικό Λάθος.
Εάν κι εσείς έχετε δεχθεί ανάρμοστη συμπεριφορά από γιατρό ή ιατρικό λάθος που σας κόστισε, μπορείτε να μιλήσετε σε εμάς.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]