Γυναίκα κάηκε μέσα στο χειρουργείο από ιατρικό λάθος

31 Δεκεμβρίου, 2019

Σάλο έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 66 χρονης στη Ρουμανία, μετά από φωτιά που προκλήθηκε στο … ίδιο της το σώμα μετά από λάθος των γιατρών.
Η γυναίκα εισήχθη για μια επέμβαση στο πάγκρεας καθώς έπασχε από καρκίνο. Πριν την έναρξη της εγχείρησης οι γιατροί χρησιμοποίησαν απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι, συνδυασμός που αποδείχτηκε ‘’εκρηκτικός΄΄ καθώς η γυναίκα πήρε φωτιά μόλις το νυστέρι ακούμπησε στο σώμα της.
Μια εβδομάδα με το συμβάν η ασθενής έχασε τη ζωή της από τα βαριά εγκαύματα, τα οποία έφταναν το 40% στο σώμα της.
Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας έμαθαν τις λεπτομέρειες του συμβάντος από τον …Τύπο και όχι από τους ίδιους τους γιατρούς, οι οποίοι δεν έκαναν ποτέ σαφή τα αίτια του συμβάντος. Η είδηση έφτασε μέχρι και το Υπουργείο Υγείας όπου ο Υπουργός υποσχέθηκε να ερευνήσει την υπόθεση ενώ ο υφυπουργός Υγείας της χώρας εναντιώθηκε στους γιατρούς αναφέροντας: «Οι χειρουργοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η χρήση απολυμαντικού με βάση το αλκοόλ κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρικό νυστέρι»
Η Ρουμανία έχει το ‘’φτωχότερο’’ υγειονομικό σύστημα καθώς δαπανούνται τα λιγότερα χρήματα γι’ αυτόν τον τομέα.Έχει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας στην ήπειρο και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στη νοσοκομειακή υποδομή και το ιατρικό προσωπικό.
 
Πηγή: athensvoice.gr