Η Ελληνίδα επιστήμονας της NASA που έγινε...barbie!

Η Ελληνίδα επιστήμονας της NASA που έγινε…barbie!

7 Μαρτίου, 2019

Ο λόγος για την Ελένη Αντωνιάδου! Η Ελληνίδα επιστήμονας που δραστηριοποιείται στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, είναι επαγγελματίας και γυναίκα πρότυπο.
Η κ. Αντωνιάδου είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Transplants without Donors [Linkedin: https://www.linkedin.com/company/transplants-without-donors-llc]. Η εταιρεία σχεδιάζει τεχνητά όργανα χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα προερχόμενα από ασθενείς. Η βραβευμένη ερευνήτρια αποτελεί σημαντική φιγούρα για τη γενιά της και εξελίσσεται συνεχώς μέσα από τη δουλειά της, προσφέροντας πολύτιμο έργο στον κλάδο της.
 
Πως έγινε Barbie…
Η εταιρεία Mattel κατασκευάστρια της πιο γνωστής κούκλας του κόσμου, αποφάσισε να αλλάξει τακτική δίνοντας στις κούκλες της έναν σύγχρονο αέρα αλλαγής. Έτσι λοιπόν, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια της Barbie, αλλά και την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, λάνσαρε μία νέα σειρά που τιμά τα νέα γυναικεία πρότυπα.
 
Τι γνωρίζουμε για την Ελένη Αντωνιάδου:

  • Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988.
  • Σπούδασε Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στους τομείς της Βιομηχανικής, της Νανοτεχνολογίας και Αναγεννητικής Ιατρικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες.
  • Έχει φοιτήσει στην Ακαδημία της NASA.
  • Έχει συμπεριληφθεί στο περιοδικό Forbes στη λίστα με τους 30 σημαντικότερους επιστήμονες της γενιάς της [30 under 30].
  • Έχει βραβευτεί ως η πιο ελπιδοφόρα ερευνήτρια από τη NASA το 2012.
  • Έχει αναδειχθεί ως «γυναίκα της χρονιάς» στο χώρο της τεχνολογίας στη Βρετανία για το 2015.

 
Οι γυναίκες στην Ιατρική αλλά και σε άλλους επιστημονικούς τομείς πρωτοπορούν και διαπρέπουν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνονται στα παιδιά τέτοια ερεθίσματα που ενισχύουν την οπτική τους για τον σύγχρονο κόσμο και τη σύγχρονη γυναίκα.
Οι Έλληνες γιατροί κάνουν τη διαφορά παγκοσμίως. Αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα για τους συναδέλφους τους, αλλά και για όλους μας. Αφού τα κατάφεραν εκείνοι, οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαιολογίες! Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς, η θέληση είναι αυτή που πάει τον άνθρωπο ένα βήμα παραπέρα.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ