Οι γονείς ενός 16χρονου, στέλνουν στο δικαστήριο τον παιδίατρο του γιού τους, με την κατηγορία σωματικής βλάβης από αμέλεια.
Ο νεαρός, μετά από παράπονα για έντονο πόνο στη βουβωνική χώρα, επισκέφτηκε με τους γονείς του τον παιδίατρο, ο οποίος διέγνωσε ότι έπασχε από βουβωνοκήλη, η οποία (σύμφωνα με την εκτίμησή του) ΔΕΝ έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης.
Η διάγνωση δε, έγινε και με ψηλάφηση και με υπερηχογράφημα.
Στη συνέχεια ο παιδίατρος έδωσε στη μητέρα βεβαίωση για τις απουσίες του σχολείου, καθώς και συμβουλές ( όπως μείωση βάρους, διατροφή κτλ) έτσι ώστε να βελτιωθεί η κλινική εικόνα , αλλιώς θα χρειαζόταν χειρουργείο σε 10-15 χρόνια.
Επειδή όμως ο 16χρονος εξακολουθούσε να μην αισθάνεται καλά, επισκέφτηκαν και ουρολόγο.
Ο ουρολόγος με τη σειρά του, παρατήρησε διόγκωση και ήπια ερυθρότητα του αριστερού ημισχέου με διόγκωση του αριστερού όρχεως και καθήλωση του αριστερού όρχεως στο έξω βουβωνικό στόμιο.
Η εξήγηση που έδωσε στην μητέρα είναι ότι πιθανότατα ο γιος της να πάσχει από από συστροφή αριστερού όρχεως και όχι από βουβωνοκήλη και ότι χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση.
Επειδή η πρόταση για επέμβαση σε ιδιωτική κλινική, δεν βρήκε τους γονείς σε ΄΄ καλή οικονομική κατάσταση΄΄ ,ο γιατρός συνέταξε ενημερωτικό ιατρικό σημείωμα και παρέπεμψε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για άμεση αντιμετώπιση.
Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πλήρης συστροφή του αριστερού όρχεως με καθολική νέκρωση, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ορχεκτομή και καθήλωση του δεξιού όρχεως.
Το παιδί υποβλήθηκε σε εξέταση σπερμοδιαγράμμαχος και ορμονολογικές εξετάσεις από μικροβιολόγο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί σοβαρή βλάβη σχετικά με τη γονιμότητά του.
Η διάγνωση για βουβωνοκήλη φαίνεται πως στέρησε πολύτιμο χρόνο για τον έφηβο και το αποτέλεσμα ήταν, να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γονιμότητας.
Δυστυχώς υπάρχουν περιστατικά, όπου ο ασθενής χάνει μέχρι και τη ζωή του από μια λάθος διάγνωση.
Αυτά, πρέπει να διαδίδονται και φυσικά να τιμωρούνται.
Πως θα ΄΄αποζημιωθεί΄΄ η ψυχολογία του νεαρού, όταν θα φτάσει σε ηλικία να κάνει οικογένεια;
Ο Συνήγορος του Ασθενή έχει δει/στηρίξει, εκατοντάδες περιπτώσεις οι οποίες δεν αποζημιώνονται ηθικά… Αποζημιώνονται τυπικά, με ποσά – και πολλές φορές υψηλά- αλλά, το γεγονός ότι γίνεται γνωστό το λάθος, έχει μεγαλύτερη αξία απ΄όλες τις αποζημιώσεις.
Γιατί το ιατρικό λάθος δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται.
Εάν έχετε κι εσείς κάποιο ιατρικό λάθος ή έχετε γίνει αποδέκτης ιατρικής αμέλειας, ελάτε να το βγάλουμε μαζί στο φως.
Είμαστε δίπλα σας, με απόλυτη τεχνογνωσία και στήριξη!
Ζητήστε μας.