fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας στα social media

Messenger


Viber

Ιατρικά Λάθη

Ρωτήστε μας Σήμερα για το πως μπορείτε να αποζημιωθείτε.

Έχετε Υποστεί Ιατρικό Λάθος;
Συμπληρώστε την φόρμα ή καλέστε στο 211-0121395 και Ενημερωθείτε Σήμερα.

Τα στοιχεία που μας δίνετε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας για θέματα ιατρικών λαθών σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Τι μπορώ να διεκδικήσω;

  • Σε περίπτωση ιατρικού σφάλματος, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιατρός ευθύνεται βάσει του Αστικού Κώδικα και υποχρεούται να σας αποζημιώσει, αν έχετε υποστεί πατήστε Εδώ.
  • Αν λόγω του σφάλματος αυτού απείχατε από την εργασία σας με αποτέλεσμα να χάσετε το εισόδημα σας ή μέρος αυτού, δικαιούστε επιπλέον αποζημίωση. Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα πατήστε Εδώ.
  • Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που το ιατρικό λάθος προκάλεσε επιβάρυνση της ψυχική σας υγείας (ψυχική ταλαιπωρία, θλίψη, κατάθλιψη κλπ), μπορούμε να διεκδικήσουμε αποζημίωση για ηθική βλάβη ή και ψυχική οδύνη αν το λάθος αφορά συγγενή ή αγαπημένο πρόσωπο το οποίο απεβίωσε βάση του Αστικού Κώδικα. Για να προχωρήσετε σε διεκδίκηση πατήστε Εδώ.
  • Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να διεκδικήσετε την ηθική και οικονομική σας δικαίωση και από το Νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται ο ιατρός που έκανε το σφάλμα, διότι το βαραίνει ευθύνη βάση του Αστικού Κώδικα καθώς και αποφάσεων του Αρείου Πάγου.
  • Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι, αν αποδειχθεί ότι το ιατρικό σφάλμα έγινε από ιατρό δημοσίου νοσοκομείου, στρεφόμαστε κατά του νοσοκομείου ζητώντας την ίδια αποζημίωση για όλους τους παραπάνω λόγους.

Απλή και Γρήγορη διαδικασία
Χωρίς ψυχοφθόρες διαδικασίες.

Διεκδικήστε την Δικαίωση σας Σήμερα μέσα από Γρήγορες διαδικασίας απλά Συμπληρώνοντας την φόρμα ή καλώντας μάς στο 211-0121395.

Τι πρέπει να κάνετε πριν πάρετε το εξιτήριο σας

Επιστημονικές Έρευνες και πηγές για τα ποιοτικά & ποσοτικά χαρακτηριστικά των ιατρικών λαθών στην Ελλάδα

Έρευνα Πα.πει

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ιατρικών Σφαλμάτων: Ερευνητικά ευρήματα από την Ελλάδα

Ειδικό άρθρο

Αναφορά ιατρικών σφαλμάτων και ασφάλεια ασθενών. Η ορθή προσέγγιση του σφάλματος

Ιατρικά λάθη

Οσον αφορά την καταγραφή των ιατρικών λαθών, η Ελλάδα υστερεί έναντι των άλλων χωρών

0 %
των ασθενών έχει υποστεί Ιατρικό Λάθος
0
ανέρχεται η μέση αποζημίωση ιατρικού λάθους
0 %
στην Ελλάδα έχει λάβει λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή

Συχνές Ερωτήσεις

Επειδή τα περιστατικά διαφέρουν και δεν πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να μιλάμε γενικά και αόριστα, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2110121395, ώστε να σας ενημερώσουμε για όσα χρειάζεστε και να εκτιμήσουμε την περίπτωσή σας.

Σύμφωνα με το άρθρο 937 τού αστικού κώδικα η αξίωση για διεκδίκηση αποζημίωσης σε περιπτώσεις ιατρικής ευθύνης, παραγράφεται μετά από 5 έτη, αφότου ο παθών έμαθε τη ζημία και τον υπόχρεο σε αποζημίωση. Αν το ιατρικό σφάλμα συνιστά ταυτόχορονα και αξιόποινη πράξη, η οποία κατά τον ποινικο νόμο υπόκειται σε μακρότερη παραγραφή, αυτή ισχύει και για την απαίτηση αποζημίωσης στα αστικά δικαστήρια.Για την ακριβή εκτίμηση του χρόνου παραγραφής της δικής σας υπόθεσης θα χρειαστεί να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ναι, μπορείτε να αποζημιωθείτε για όσες πράξεις δεν καλύπτονται από την συναίνεσή σας ή εφόσον αποδειχθεί η πλάνη σας ως προς την συναίνεσή σας. Το χαρτί αυτό είναι το έγγραφο συναίνεσης που δίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις από τους γιατρούς, ώστε να υπογράψει ο ασθενής ότι έχει ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους.

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού θα έχετε πλήρη εικόνα τόσο για τη διαδικασία, όσο και για το πλάνο κόστους της υπόθεσής σας. Η
επικοινωνία, η συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσής σας, αλλά και η συμβουλευτική από την εξειδικευμένη μας ομάδα δεν έχουν καμία επιπλέον επιβάρυνση για εσάς. Ακόμα και μετά την συνάντηση μας δεν δεσμεύεστε να προχωρήσετε σε συνεργασία αν δεν το επιθυμείτε

Έχετε υποστεί Ιατρικό Λάθος;

Ενημερωθείτε άμεσα
Καλέστε στο