ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

Ο τομέας της γυναικολογίας δεύτερος ως ειδικότητα στα Ιατρικά Λάθη!
Η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί για γυναικολογικό ιατρικό λάθος είναι 623.146€

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τα Ιατρικά Λάθη…Η σιωπή δεν δικαίωσε ποτέ κανέναν!
Δεν είστε σίγουροι αν δικαιούστε αποζημίωση;
Συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

Οι γυναικολόγοι δεύτεροι ως ειδικότητα στα Ιατρικά Λάθη!
Η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί για γυναικολογικό ιατρικό λάθος είναι 623.146€

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τα Ιατρικά Λάθη…Η σιωπή δεν δικαίωσε ποτέ κανέναν!
Δεν είστε σίγουροι αν δικαιούστε αποζημίωση;
Συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ

Τι γίνεται όταν η μητρότητα από δώρο μετατρέπεται σε άσχημη περιπέτεια;

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία για τη γυναίκα αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν κυλάει ομαλά λόγω ιατρικής αμέλειας!

Κάθε χρόνο έρχονται στον κόσμο παιδιά με γενετικές ανωμαλίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Κάθε χρόνο βρέφη ξεψυχούν λόγω Ιατρικού Λάθους!

Κάθε χρόνο έγκυες γυναίκες εμφανίζουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα είτε χάνουν τη ζωή τους λόγω λάθους του γυναικολόγου!

Κάθε χρόνο οικογένειες καταστρέφονται αντί να ζήσουν το όνειρο που ανέμεναν!

Αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν να μένουν άλλο στο παρασκήνιο! Τα θύματα δεν πρέπει να σιωπούν! Στο Συνήγορο του Ασθενή ανοίγουμε τη συζήτηση για τα Ιατρικά Λάθη και δικαιώνουμε αυτές τις οικογένειες!

6.000 Ιατρικά Λάθη Ετησίως!
Αποζημιώσεις εώς 624.000€.
Καταδικαστικές αποφάσεις για το 82% των γιατρών!
Κατεβάστε το βιβλίο και ενημερωθείτε!

Ιατρικά Λάθη Εγκυμοσύνης και Μαιευτικής: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ιατρικά Λάθη μπορούν να προκληθούν είτε κατά την προγεννητική φροντίδα είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού. Κατά την προγεννητική φροντίδα, πρέπει να γίνονται πολλές εξετάσεις και η γυναίκα να επισκέπτεται συχνά τον γιατρό της. Αν διαφύγει κάτι στο γιατρό, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για τη μητέρα και το έμβρυο. Ο αρχικός έλεγχος παίζει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια της εγκυμοσύνης.

Ο αρχικός έλεγχος αφορά τη μητέρα και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που χρειάζονται για να διασφαλίσουν ότι το έμβρυο θα μεγαλώσει σε έναν υγιή οργανισμό. Πρέπει να γίνουν εξετάσεις αίματος, οι οποίες  θα ελέγχουν πολλαπλές πιθανότητες και περιπτώσεις προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Βασικές εξετάσεις ηπατίτιδας Β, σύφιλης, AIDS, αντισωμάτων εναντίον ερυθράς και εξετάσεις ούρων. Βασικός έλεγχος για αποκλεισμό πιθανής μόλυνσης, σακχαρώδη διαβήτη, πρωτεϊνουρίας στη μητέρα. Εξετάσεις για αποκλεισμό καρκίνου τραχήλου μήτρας.

Εν συνεχεία, ο γιατρός οφείλει να ελέγχει διαρκώς την κύηση, τη θέση του εμβρύου, τον ρυθμό ανάπτυξης, την αρτιμέλεια του και τυχόν παθήσεις που μπορούν να προκύψουν. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία.

Όμως και κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο γιατρός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην προκληθεί κανένα πρόβλημα ούτε στο μωρό ούτε στη μητέρα. Δυστυχώς λόγω ιατρικής αμέλειας πολλά μωρά έχουν γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση ή σοβαρή εγκεφαλική βλάβη αλλά και πολλά έφυγαν από τη ζωή χωρίς ποτέ να αισθανθούν την αγκαλιά της μητέρας τους!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις γυναίκες που για δικούς τους προσωπικούς λόγους ή αρκετές φορές λόγω προβλημάτων υγείας αναγκάζονται να διακόψουν την κύηση. Σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της άμβλωσης γίνονται ανεπανόρθωτα λάθη που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Σε κάποιες απίστευτες περιπτώσεις η άμβλωση μπορεί να αποτύχει και η κύηση να συνεχιστεί κανονικά με τη γυναίκα να το συνειδητοποιεί από τα σημάδια του σώματος της, χωρίς να έχει ενημέρωση από τον ίδιο τον γιατρό.

Σε κάθε περίπτωση είτε ιδιαίτερα σοβαρής επιπλοκής είτε λιγότερο, οι γυναίκες και οι οικογένειές τους μπορούν να αποζημιωθούν! Σπάζοντας τη σιωπή της μια γυναίκα, μπορούν να προστατευθούν χιλιάδες μητέρες!

13% των Ελλήνων έχει υποστεί
Ιατρικό Σφάλμα σε νοσοκομείο

Μέση αποζημίωση για
Ιατρικά Λάθη 305.093€

1 στους 10 Έλληνες έχει λάβει
λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή

ΠΗΓΕΣ: Έρευνα Πα.Πει: ( Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ιατρικών Σφαλμάτων:
Ερευνητικά ευρήματα από την Ελλάδα ) & Ευρωβαρόμετρο 

Ένα Ιατρικό Λάθος Εγκυμοσύνης/Μαιευτικής πληρώνεται με υψηλή αποζημίωση

Δεν γνωρίζετε μέχρι πόσο δικαιούστε εσείς αποζημίωση;

Συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ;

Η ομάδα μας, η οποία αποτελείται από εξειδικευμένους δικηγόρους και συνεργάζεται με πραγματογνώμονες Ιατροδικαστές αναλαμβάνει κάθε υπόθεση Ιατρικής Αμέλειας από την αρχή της υπόθεσης μέχρι τη δίκη και την αποζημίωση του ασθενή. Φυσικά σας ενημερώνουμε  για το αν όντως δικαιούστε αποζημίωση και μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει αυτή!

Απαιτείται η ελάχιστη συμμετοχή του πολίτη στην υπόθεση. Σας παρέχουμε όλη την υποστήριξη ακόμα και αν μένετε σε άλλη πόλη!

Αν αποδειχθεί Ιατρικό Λάθος Εγκυμοσύνης και Μαιευτικής, ο ασθενής ή η οικογένεια του μπορεί να αποζημιωθεί για όλες τις βλάβες που σχετίζονται με αυτήν την ιατρική αμέλεια. Αυτές οι βλάβες είναι τα οποιαδήποτε ιατρικά έξοδα που χρειάστηκαν για την αποκατάσταση της βλάβης καθώς επίσης η οδύνη, ο πόνος και η ταλαιπωρία που υπέστη εξαιτίας του ιατρικού λάθους. Αν το προσδόκιμο ζωής της μητέρας ή του μωρού μειωθεί λόγω ιατρικής αμέλειας, διεκδικείται επιπλέον αποζημίωση για την απώλεια της απόλαυσης της ζωής.

Σε περίπτωση θανάτου, η οικογένεια του θύματος έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά.

Μπορείτε να διαβάσετε για τη διαδικασία διεκδίκησης και παραδείγματα αποζημιώσεων στο  βιβλίο.

Σχετικά Άρθρα

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω υποστεί ιατρικό λάθος;

Επειδή τα περιστατικά διαφέρουν και δεν πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να μιλάμε γενικά και αόριστα, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2110121395, ώστε να σας ενημερώσουμε για όσα χρειάζεστε και να εκτιμήσουμε την περίπτωσή σας.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;

Αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα Ιατρικού Λάθους μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η διαδικασία μέχρι την δικαίωση είναι απλή και θα γίνει βήμα – βήμα μαζί μας. Αρχικά, ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία και την ανάθεση της υπόθεσή σας σε έναν εκπρόσωπο της εξειδικευμένης ομάδας υποστήριξης, θα πρέπει να μας στείλετε όλα τα έγγραφα που έχετε στην κατοχή σας για να γίνει η αξιολόγηση από μεγάλη ομάδα εμπειρογνωμόνων. Έπειτα θα έχετε ενημέρωση για τον τρόπο δράσης και τα βήματα που θα ακολουθήσει η νομική ομάδα του Συνηγόρου του Ασθενή. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης εσείς δεν χρειάζεται να έρθετε αντιμέτωποι με την ψυχοφθόρα διαδικασία των δικαστηρίων ή να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γιατρό ή τους εκπροσώπους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι δικηγόροι μας σας προστατεύουν σε κάθε φάση της διαδικασίας και μόνοι τους αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

Υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθώ για ιατρικό σφάλμα;

Υπάρχουν,  περιστατικά όπου ο ασθενής λανθασμένα θεώρησε πως έχει υποστεί ιατρικό σφάλμα, επομένως η διαδικασία δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσει.

Έχω υπογράψει κάποιο χαρτί που μου έδωσε ο γιατρός ότι αποδέχομαι τους κινδύνους. Μπορώ και πάλι να αποζημιωθώ;

Ναι, μπορείτε να αποζημιωθείτε για όσες πράξεις δεν καλύπτονται από την συναίνεσή σας ή εφόσον αποδειχθεί η πλάνη σας ως προς την συναίνεσή σας Το χαρτί αυτό είναι το έγγραφο συναίνεσης που δίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις από τους γιατρούς, ώστε να υπογράψει ο ασθενής ότι έχει ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους.

Πόσο θα μου κοστίσει η διαδικασία;

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική οπότε και το κόστος διαφέρει. Πάντα σας ενημερώνουμε, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση, για το κόστος κάθε ενέργειας και το συνολικό κόστος της αγωγής σας. Φροντίζουμε πάντα ώστε η αμοιβή μας να είναι συσχετισμένη με το ποσό της αποζημίωσης σας.

Ένα Ιατρικό Λάθος Εγκυμοσύνης/Μαιευτικής πληρώνεται με υψηλή αποζημίωση

Δεν γνωρίζετε μέχρι πόσο δικαιούστε εσείς αποζημίωση;

Συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!