Ιατρική αμέλεια ο θάνατος Ιταλού ποδοσφαιριστή

Ιατρική αμέλεια ο θάνατος Ιταλού ποδοσφαιριστή

18 Μαρτίου, 2019

Στο εδώλιο δύο γιατροί
Ένα χρόνο μετά το χαμό του 31χρονου Νταβίντε Αστόρι, οι έρευνες γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του συνεχίζονται.
Ο Νταβίντε Αστόρι ήταν αμυντικός παίκτης της ιταλικής ομάδας Φιορεντίνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο του στις 4 Μαρτίου 2018 μετά από αγώνα.
Στο κέντρο των ερευνών βρίσκονται δύο γιατροί, στους οποίους πρόκειται να απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εν λόγω γιατροί γνώριζαν ότι ο άτυχος άνδρας είχε καρδιολογικά προβλήματα.
Ωστόσο, στο πιστοποιητικό αθλητικής καταλληλότητας, παρέλειψαν να αναφέρουν σημαντικές πληροφορίες που φάνηκαν στις ειδικές εξετάσεις. Μία από αυτές ήταν οι έντονες καρδιακές συστολές του αθλητή υπό αγχώδης συνθήκες.
Αντιθέτως, οι γιατροί είχαν εγκρίνει την συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων του, παρόλο που ο ποδοσφαιριστής συνέχισε να παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες. Επιπλέον, αμέλησαν να τον παραπέμψουν για περαιτέρω εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν έπασχε από κάποια καρδιακή νόσο.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο θάνατος του νεαρού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε λάβει τη σωστή φαρμακευτική αγωγή.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά  που ένας άνθρωπος χάνει άδικα τη ζωή του από ιατρική αμέλεια.
Η ανικανότητα και η αδιαφορία των γιατρών για μια ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Η τραγική αυτή ιστορία είναι μόνο μία από εκατοντάδες περιπτώσεις ιατρικών λαθών!
 
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.protothema.gr