Ιατρικό λάθος ο θάνατος του Νιλ Άρμστρονγκ

29 Ιουλίου, 2019

Η αντιπαράθεση με το νοσοκομείο και ο μυστικός διακανονισμός ήρθαν στο φως λίγες ημέρες πριν τα 50 χρόνια μετά την πρώτη επιτυχής αποστολή του αστροναύτη στη Σελήνη. 
Ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.
Ο διάσημος αστροναύτης υποβλήθηκε το 2012 σε επέμβαση καρδιάς και ύστερα από 2 εβδομάδες έχασε τη μάχη με τη ζωή. Οι γιοι του στράφηκαν εναντίον του νοσοκομείου για κακή μετεγχειρητική περίθαλψη, η οποία όπως ισχυρίστηκαν, ήταν υπεύθυνη για την απώλεια του πατέρα τους.
Φυσικά το νοσοκομείο αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο για να αποφύγει την κακή δημοσιότητα, κατέθεσε στην οικογένεια έξι εκατομμύρια δολάρια ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με άκρα μυστικότητα.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο Νιλ Άρμστρονγκ υποβλήθηκε το 2012 σε επέμβαση bypass, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Σύμφωνα και με την γυναίκα του, ο Νιλ έδειξε καταπληκτική δύναμη και ύστερα από το χειρουργείο περιπλανιόταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου περιχαρής. 
Ωστόσο, όταν οι νοσοκόμες αφαίρεσαν τα καλώδια του προσωρινού βηματοδότη, ο ασθενής άρχισε να αιμορραγεί στην μεμβράνη γύρω από την καρδιά. Οι γιατροί τον οδήγησαν αμέσως στο εργαστήριο καθετηριασμών, όπου αφαίρεσαν το μεγαλύτερο μέρος του αίματος που είχε συγκεντρωθεί και στη συνέχεια τον υπέβαλαν ξανά σε χειρουργείο
Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο χειρουργείο, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική καταγραφή στα έγγραφα του ασθενή.Ύστερα από διάφορες επιπλοκές, ο θρυλικός αστροναύτης κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.
Η διάσημη εφημερίδα New York Times έλαβαν από άγνωστο αποστολέα ένα έγγραφο 93 σελίδων σχετικά με το περιστατικό και όλες τις λεπτομέρειες της νοσηλείας του Άρμστρονγκ. 
Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι ο ασθενής θα είχε 50% πιθανότητα να ζήσει εάν οι γιατροί τον χειρουργούσαν άμεσα αντί να τον μεταφέρουν πρώτα στην αίθουσα καθετηριασμών.
 
Πηγή: https://www.kathimerini.gr