Ιατρικό λάθος ο χαμός τρίχρονου κοριτσιού

10 Σεπτεμβρίου, 2019

Το κοριτσάκι έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου και οι γιατροί καθησύχαζαν την μητέρα της ότι οι πόνοι οφείλονταν σε δυσκοιλιότητα.
Η τρίχρονη Aoife Flanagan-Gibbs μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αρκετές φορές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς είχε έντονους πόνους στο στομάχι της. 
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η μικρή πάσχει από δυσκοιλιότητα για αυτό και είχε πόνους στην κοιλιά. Μάλιστα, υπονόησαν ότι η μητέρα της δεν την τάιζε σωστά γιατί είχε χάσει αρκετό βάρος.
Όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική κατάσταση της υγείας της μικρουλας ήταν ήδη πολύ αργά…
Το μικρό αγγελούδι έπασχε από καρκίνο των γεννητικών κυττάρων και μέχρι να διαγνωστεί η ασθένεια είχε σχηματιστεί όγκος στο ήπαρ της και υπέφερε από πόνους σε όλο της το σώμα.
«Το παιδί μου δεν είχε την ευκαιρία να πολεμήσει για τη ζωή της» 
Η μητέρα του παιδιού κατηγορεί τους γιατρούς για αμέλεια: «Την πήγα στο νοσοκομείο 11 φορές μέσα σε 3 εβδομάδες. Ως γονιός ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά! Είχε πόνους σε όλο της το σώμα αλλά οι γιατροί με καθησύχαζαν ότι έχει παιδική δυσκοιλιότητα χωρίς να την εξετάσουν καν!»
Λίγες ημέρες μετά, οι γονείς μετέφεραν την μικρή σε άλλο νοσοκομείο, όπου και έμαθαν την φρικτή αλήθεια. Η μικρή είχε έναν όγκο στο ήπαρ της, ο οποίος εμπόδιζε το έντερο και της προκαλούσε πόνους στην περιοχή.
Οι γιατροί εκεί την διαβεβαίωσαν ότι ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου ανταποκρίνεται καλά στη χημειοθεραπεία, όμως είχε διαγνωστεί πολύ αργά.
«Δεν της έδωσαν μια δίκαιη ευκαιρία να παλέψει. Πέθανε στην αγκαλιά μου από καρδιακή ανακοπή. Ήταν τόσο χαρούμενο παιδί». Η οικογένεια της έχει κινηθεί νομικά εναντίον των γιατρών: «Δεν πρόκειται για φταίξιμο ή θυμό, πρόκειται για λογοδοσία!».
Η μητέρα της δώρισε τα όργανα της μικρής, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε άλλα παιδάκια να ζήσουν, και δημιούργησε μια φιλανθρωπική οργάνωση προς τιμήν της κόρης της για την ενίσχυση οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο των γεννητικών κυττάρων.
Ο καρκίνος των γεννητικών κυττάρων επηρεάζει περίπου 45 παιδιά ετησίως μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και, εάν διαγνωστεί εγκαίρως, το ποσοστό επιβίωσης αγγίζει το 93%!
 
Πηγή: https://www.koolnews.gr