Καρκινοπαθείς αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους

25 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλονται θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να επιδρούν θετικά για την ασθενή.
Πρόσφατα διεκόπησαν χημειοθεραπείες σε νοσοκομείο της Αττικής, χωρίς να δοθεί στους καρκινοπαθείς αιτιολογία ή νέα ημερομηνία ραντεβού.
Ο ιατρικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το περιστατικό και τονίζει τη σοβαρότητα του. Το δημόσιο σύστημα υγείας αποδεικνύεται επικίνδυνο για τους ασθενείς.
Στην επίσημη αιτιολόγηση της η Διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι η φαρμακαποθήκη δεν έχει άλλο απόθεμα ΧΜΘ σκευασμάτων, διότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνειαποδεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης.
Το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί και να διαχειριστεί άμεσα από το Υπουργείο. Η ήδη δύσκολη δοκιμασία των ασθενών δεν πρέπει να επιβαρύνεται επιπλέον από λανθασμένους χειρισμούς και καθυστερήσεις. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή διαχείριση της δημόσιας υγείας με σεβασμό προς τον ασθενή, με σεβασμό προς τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.
 
Πηγή: https://www.sofokleousin.gr