Καταδίκη γιατρού για Ιατρικό Λάθος

Καταδίκη γιατρού για Ιατρικό Λάθος

7 Μαρτίου, 2019

Ένοχος για ιατρικό λάθος κρίθηκε γνωστός ορθοπεδικός στην Πάτρα
Τα δικαστήρια δικαίωσαν ένα ακόμα ασθενή ο οποίος κινήθηκε εναντίον γιατρού που τον εγχείρησε. Ο ασθενής είχε επισκεφθεί τον εν λόγω ορθοπεδικό καθώς ταλαιπωρούνταν από έντονους πόνους στη μέση.
Παρά τις διαγνώσεις του γιατρού, οι πόνοι επέμεναν, με αποτέλεσμα να προχωρήσει χειρουργείο. Ο γιατρός αφαίρεσε τον 4ο και 5ο σπόνδυλο του ασθενή, προχωρώντας σε σπονδυλοδεσία.
Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας συνέχισε να βασανίζεται από πόνους στη μέση….
Έτσι, αποφάσισε να επισκεφθεί γιατρό σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος τον διέγνωσε με καλοηθή όγκο. Ο ασθενής προχώρησε σε δεύτερη επέμβαση για αφαίρεση του όγκου, όμως οι πόνοι στην μέση δεν έπαψαν.
Έντρομος ανακάλυψε ότι ο λόγος ήταν ότι βίδες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά το πρώτο χειρουργείο για τη σπονδυλοδεσία, βρίσκοταν σε επαφή με το δέρμα.
Ως αποτέλεσμα, χρειάστηκε να προχωρήσει και σε τρίτη επέμβαση για την αφαίρεση των βιδών και για να σταματήσουν οι πόνοι που τον ταλαιπωρούσαν τόσο καιρό.
Φυσικά, ο ασθενής προχώρησε σε καταγγελία του πρώτου ορθοπεδικού για ιατρική αμέλεια και ψυχική οδύνη.
Το δικαστήριο δικαίωσε τον ταλαιπωρημένο άνδρα, εκδικάζοντας του αποζημίωση και καταδικάζοντας τον γιατρό σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.
 
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται
Η προχειρότητα και ανευθυνότητα του γιατρού οδήγησε έναν άνθρωπο σε μια ταλαιπωρία δίχως τέλος και σε ένα “γαϊτανάκι” επεμβάσεων και εξόδων! Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών με αίσθημα ευθύνης!
 
Αν έχετε και εσείς μια παρόμοια ιστορία να μοιραστείτε, είμαστε δίπλα σας για να σας ακούσουμε!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: http://www.patrisnews.com/