Καταγγελία 64χρονης μετά το εμβόλιο της Astazeneca

15 Απριλίου, 2021

Το εμβολίο της AstraZeneca εδώ και ημέρες προκαλεί ανησυχίες, όσον αφορά το ζήτημα εκδήλωσης θρομβώσεων και θρομβοπενίας, ως ενδεχόμενες παρενέργειες, με τους ειδικούς στην Ελλάδα να καθησυχάζουν για τη δεύτερη δόση.

 

Ωστόσο, μία 64χρονη από την Αμαλιάδα μετά τον εμβολιασμό της με το Astrazeneca, καταγγέλει ότι υπάρχει ένα κενό στο σύστημα όσον αφορά στην αντιμετώπιση περιστατικών θρομβόσεων. Ειδικότερα, η ίδια αναφέρει ότι δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό της σε Κέντρο Υγείας, ακολούθησαν μία σειρά από προβλήματα  τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Κατηγορεί μάλιστα τις δημόσιες αρχές για ολιγωρία, όσον αφορά τις απαντήσεις που αναμένει να λάβει για την κατάσταση της υγείας της, αλλά και μία κατεύθυνση σε όσα συνέβησαν.

Ήθελε να κάνει άλλο εμβόλιο…

 

Η 64χρονη συνταξιούχος, πρώην φαρμακοϋπάλληλος, αναφέρει πώς ήταν λίγο σκεπτική απέναντι στο εν λόγω εμβόλιο και η πρώτη της επιλογή ήταν το εμβόλιο της Pfizer. Παρ’ όλα αυτά, κατανοώντας την ανάγκη εμβολιασμού της, εν μέσω πανδημίας, δε μπορούσε να περιμένει να έρθει η σειρά της για τη Pfizer τους επόμενους μήνες και αποφάσισε να κάνει το Astrazeneca. Όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά:

 

"Έχω άλλωστε πίστη στον εμβολιασμό, σε αυτό το εμβόλιο δεν είχα. Αλλά το ζύγισα και προχώρησα".

 Οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν…

 

Η 64χρονη από την Αμαλιάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ειδεογραφικό ιστότοπο, αναφέρει τα εξής:

 

Οι πολλές παρενέργειες άρχισαν δύο ημέρες μετά. Είχα επί τέσσερις ημέρες μια ανεξέλεγκτη διάρροια, τουλάχιστον 20 κενώσεις την ημέρα. Έπεσαν τραγικά οι ηλεκτρολύτες μου, έπεσε κάλιο και νάτριο. Ο αιματοκρίτης μου από το 44 έπεσε στο 37.8. Στις 5 Απριλίου το βράδυ, πρήστηκαν και τα πόδια μου και η πίεση μου ανέβηκε στο 14,5 από το πολύ άγχος. Τα πόδια μου είχαν γίνει κατακόκκινα και πρήστηκαν από τα γόνατα και κάτω. Επικοινώνησα με το Κέντρο Υγείας και μου είπαν ότι δεν διαθέτουν μηχάνημα για triplex, ούτε και στο νοσοκομείο του Πύργου και να το κάνω μόνη μου σε ιδιώτη γιατρό. Με συμβούλεψαν μέχρι τότε να αγοράσω ένα ειδικό gel και να κάθομαι με τα πόδια ψηλά. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από την αγωνία μου. Την επόμενη ημέρα έκανα το triplex, πληρώνοντας από την τσέπη μου €60. Έκτοτε έχω κάνει άλλα δύο triplex, το τελευταίο σήμερα, και δείχνουν ακόμα το ίδιο- τις θρομβώσεις στα πόδια. Έχω πληρώσει ως τώρα 180€.

 

Τώρα μου δίνουν ειδικό gel για τις θρομβώσεις στα πόδια, μου δίνουν ακόμα βιταμίνη C,  βιταμίνη β6,  βιταμίνη d3, σίδηρο και αντιθρομβωτικά. Το ένα πόδι μου έχει ξεπρηστεί αλλά το άλλο είναι ακόμα πολύ φουσκωμένο. Είμαι δύο εβδομάδες μετά, τις περισσότερες ώρες κλινήρης. Και δεν είμαι ούτε παχύσαρκη, ούτε κανένα πρόβλημα υγείας έχω εκτός από λίγη πίεση. Σήμερα που ξαναβρέθηκα στο εμβολιαστικό κέντρο, γιατί κυνηγάω το θέμα μου, είδα φωτοτυπημένες τις παρενέργειες από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Μου τις έδωσαν κιόλας. Όταν έκανα εγώ όμως το εμβόλιο δεν υπήρχαν αυτές οι οδηγίες“.

Η περιπέτεια της είναι προφανές ότι την έχει εξοργίσει, όχι μόνο για τις παρενέργειες του εμβολίου, αλλά και για την ολιγωρία και την αδυναμία του συστήματος Υγείας ν’ ανταποκριθεί και να προστέψει την υγεία της…

 

Την έκαναν “μπαλάκι” στις αρμόδιες Υπηρεσίες

 

Όπως επισήμανει, στο Κέντρο Υγείας που απευθύνθηκε, δεν της ανέφεραν καν τη συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας, ενώ της είπαν να καλέσει τον ΕΟΦ και τον ΕΟΔΥ για περαιτέρω πληροφορίες…

 

Καλώντας τον ΕΟΦ οι αρμόδιοι υπάλληλοι της αναφέρουν: “ουδεμία ευθύνη φέρουμε”. Στη συνέχεια, της ζήτησαν τον αριθμό της παρτίδας του εμβολίου και ποιο φάρμακο λαμβάνει για την πίεση.

 

Στον ΕΟΔΥ προσπάθωντας να βρει γραμμή και στα 4 διαφορετικά τηλέφωνα όλη την ημέρα… τελικά συνδέθηκε μετά από ώρες με έναν γιατρό,  ο οποίος την παρέπεμψε να επιστρέψει και να τα αναφέρω όλα αυτά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής της…! 

 

Όπως τονίζει, κανείς δεν την βοήθησε την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη, παρά τους κινδύνους…  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η γυναίκα δεν έχει διαγνωσθεί με θρόμβωση αλλά πάσχει εδώ και αρκετά χρόνια από κιρσούς.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

 

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Εάν πιστεύετε ότι η υγείας σας ή κάποιου αγαπημένου να σας προσώπου έχει υποστεί βλάβη, έχετε το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά και να αποζημιωθείτε για τη βλάβη.

 

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πηγή: Newsit.gr

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας