Καταχωρούν τις πλαστικές επεμβάσεις ως “έκτακτα περιστατικά”

10 Οκτωβρίου, 2019

Η νέα “πατέντα” που χρησιμοποιούν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία τους εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους
Την ίδια στιγμή που οι λίστες αναμονής για τα προγραμματισμένα χειρουργεία ολοένα και μεγαλώνουν, γιατροί έχουν εφεύρει μια νέα “πατέντα”, παρουσιάζοντας ως έκτακτα περιστατικά πλαστικές επεμβάσεις στήθους και μύτης
Η ιδέα προέρχεται από το γεγονός ότι οι πλαστικές επεμβάσεις είναι φθηνότερες στα δημόσια νοσοκομεία. Ενδεικτικά, στις ιδιωτικές κλινικές μια επέμβαση πλαστικής στήθους κοστίζει 3.000 – 4.000 ευρώ σε αντίθεση με τα δημόσια νοσοκομεία που το κόστος ανέρχεται στα 1.000 – 1.500 ευρώ, τα οποία και μπαίνουν στην τσέπη του γιατρού.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι γιατροί παραποιούν επίσης τον φάκελο του ασθενούς, καταχωρώντας την επέμβαση ως πάθηση στο διάφραγμα ή σε άλλο μέρος του σώματος. Ιδιαίτερα στην Αττική, τα περιστατικά αυτά είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. 
Όπως καταγγέλλουν ασθενείς, στο κόλπο παίρνουν μέρος και οι αναισθησιολόγοι! Το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει τις έρευνες και τις μελέτες ιατρικών φακέλων, ώστε να εντοπίσει τέτοιου είδους επεμβάσεις.
 
Πηγή: https://www.star.gr