Κάθειρξη 6 ετών και ανάκληση άδειας σε γιατρό για αποτυχημένη έκτρωση!

23 Νοεμβρίου, 2018

Το Δικαστήριο μετά από 5 συνεδριάσεις αποφάσισε με πλειοψηφία την κάθειρξη και την αφαίρεση άδειας από 64χρονο για αποτυχημένη έκτρωση! Συγκεκριμένα ο γιατρός άφησε μέσα στη μήτρα γυναίκας το κεφάλι του μωρού!

Αποφασίστηκε η κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, η μη άσκηση του επαγγέλματος για 1 έτος και η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 2 χρόνια!

Ο 64χρονος γιατρός όταν απολογήθηκε στο δικαστήριο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες μιλώντας για ένα εξαιρετικό σπάνιο περιστατικό!

Ο γιατρός έκανε 2 επεμβάσεις στη γυναίκα! Η πρώτη ήταν εμβρυοτομία, μέθοδος που χαρακτηρίστηκε ως παρωχημένη από τους επιθεωρητές υγείας καθώς σε παρόμοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται καισαρική για την αφαίρεση του μωρού ή φυσιολογικός τοκετός με την χορήγηση φαρμάκων.

Η συγκεκριμένη επέμβαση που έκανε ο γιατρός πρέπει να γίνεται στις πρώτες εβδομάδες της κύησης και από οργανωμένο ιατρικό κέντρο με ιδιαίτερη προσοχή! Η άτυχη γυναίκα όμως ήταν έγκυος 18 εβδομάδων, δηλαδή το έμβρυο μπορεί να είχε φτάσει και 18 εκατοστά!

Ο γιατρός συνειδητοποίησε ότι το κεφάλι του μωρού δεν έχει βγει κι έτσι προχώρησε σε δεύτερη επέμβαση. Όμως και στο δεύτερο χειρουργείο, ο γιατρός δεν κατάφερε να βρει το κεφάλι κι έτσι έκλεισε την ασθενή ελπίζοντας ότι το αιμάτωμα θα αποβάλλονταν μόνο του.

Το δικαστήριο για να καταλήξει σε αυτή την ποινή του λεγόμενου γιατρού, πήρε υπ’ όψιν του ότι ο κατηγορούμενος είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις και δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάποιο ιατρικό λάθος!

Η ζωή της εγκύου κινδύνευσε σοβαρά μετά τις επεμβάσεις αλλά ευτυχώς μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου και διασώθηκε!

Εκτός από τα σοβαρά ιατρικά λάθη που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του τοκετού για τα οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές μέσα από το blog μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις γυναίκες που για δικούς τους προσωπικούς λόγους αποφασίζουν να διακόψουν την κύηση!

Σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της άμβλωσης γίνονται ανεπανόρθωτα λάθη που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Σε κάποιες περιπτώσεις η άμβλωση μπορεί να αποτύχει και η κύηση να συνεχιστεί κανονικά με τη γυναίκα να το συνειδητοποιεί από τα σημάδια του σώματος της, χωρίς να έχει ενημέρωση από τον ίδιο τον γιατρό.

Αν έχει συμβεί και σε εσάς οποιοδήποτε ιατρικό λάθος, μη διστάζετε ούτε στιγμή να μιλήσετε! Μοιραστείτε την ιστορία σας μαζί μας και ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]