Κορυφαίος ποδοσφαιριστής χάνει την καριέρα του από ιατρικό λάθος

5 Νοεμβρίου, 2019

Στον κόσμο του αθλητισμού πολλές φορές έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχασαν μία μεγάλη καριέρα και μία εξαιρετική πορεία γιατί είχαν μία ατυχία, μία κακιά στιγμή, ένα στραβοπάτημα.
Οι τραυματισμοί για έναν αθλητή, ανεξάρτητα από το άθλημα, είναι συχνό φαινόμενο και αντιμετωπίζονται άμεσα από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, του συλλόγου ή της ομοσπονδίας που τον έχει αγκαλιάσει.
Τι γίνεται όμως όταν η κακή διαχείριση ιατρικών περιπτώσεων οδηγεί έναν αθλητή να παίξει την επαγγελματική του καριέρα κορώνα ή γράμματα;
Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή, Άντερσον Λίμα ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και άρχισε να σκαρφαλώνει από ομάδα σε ομάδα. Σε μερικά χρόνια κατάφερε από την Β’ Εθνική να κερδίσει μία θέση, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, στον Παναθηναϊκό! 
Το όνειρο δεν κράτησε πολύ. Μετά από τις λιγοστές του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, έρχεται το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 9 Ιανουαρίου 2005. Στο 88’ δείχνει έντονη ενόχληση στο πόδι και ζητά αλλαγή, αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται για το τι του έχει συμβεί.
Ένας από τους κορυφαίους μέσους του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται τραυματισμένος. Η αρχική διάγνωση λέει ρήξη μηνίσκου, μετά από σειρά εξετάσεων διαπιστώνεται πρόβλημα στον χόνδρο του γονάτου.
Η πρώτη εγχείρηση ήταν αποτελεσματική με τον παίκτη να μην βγάζει τις προπονήσεις και να δυσκολεύεται να επιστρέψει στα γήπεδα. Ακολουθεί 2η εγχείρηση στην Αμερική με τον γιατρό να ξεκαθαρίζει πως πρέπει να γίνει άμεσα ιατρική επέμβαση για να έχει ξανά την ευκαιρία να παίξει μπάλα.
Ο φυσιοθεραπευτής του  Άντερσον Λίμα, Νιβάλντο Μπάλντο μίλησε για το θέμα ξεκάθαρα επιρρίπτοντας την ευθύνη στον γιατρό που αρχικά ανέλαβε την υπόθεση του ποδοσφαιριστή: Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί όλοι οι άλλοι λένε ότι δεν λέω την αλήθεια; Όχι, χρειάζεται να πω την αλήθεια για να σώσω τον κύριο Λίμα και ακόμα ένα εκατομμύριο άλλους παίκτες που πρέπει να αποφύγουν παρόμοια λάθη. Έγινε λάθος στην εγχείρηση! Λάθος στην φυσικοθεραπεία. Τώρα έχει μόνο μία ευκαιρία για να αναρρώσει. Γιατί αν δεν αναρρώσει δεν θα παίξει ξανά στο ίδιο επίπεδο.
Ο παίκτης κρέμασε τα παπούτσια του στα 30 του έτη κι έχασε μία καριέρα από ένα λάθος…ιατρικό. Τι θα γινοταν αν όλα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για εκείνον; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.
 
πηγή:https://menshouse.gr