Κορονοϊός: Του σύστησαν να μείνει σπίτι και κατέληξε

13 Απριλίου, 2021

Ένα ακόμη θύμα της πανδημίας…

 

Ο άτυχος συνταξιούχος από το Ηράκλειο της Κρήτης, νόσησε από κορονοϊό και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του αβοήθητος. Παρά τα έντονα συμπτώματα που παρουσίασε, το νοσοκομείο της πόλης του σύστησε να παραμείνει στο σπίτι και έκρινε ότι δε χρειάζεται να νοσηλευτεί…

 

Ο αδελφός του 65χρονου ανέφερε ότι προσβλήθηκε από τον κορονοϊό πριν από 15 ημέρες και μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον Covid-19. Παρά την ηλικία του συνταξιούχου, οι οδηγίες που του δόθηκαν ήταν να επιστρέψει στο σπίτι, του και να παραμείνει σε καραντίνα. Επιπλέον, οι αρμόδιοι επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου του σύστημα να μετρά τακτικά το οξυγόνο του με ένα οξύμετρο… 

Διαλέγουν ποιος θα πεθάνει σπίτι του και ποιος θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και επιρρίπτουν την ευθύνη στον καθένα από μας... αναφέρει ο αδερφός του 65χρονου, για την απώλεια του αδελφού του.

Επέμειναν ότι δε χρειάζεται νοσηλεία….

 

Τονίζει μάλιστα ότι ο αδελφός του δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των γιατρών και παρέμεινε στο σπίτι με τη σύζυγο του, η οποία κόλλησε και εκείνη. Λίγες ημέρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδυνώθηκε, ανέβασε υψηλό πυρετό ο οποίος κράτησε ημέρες και γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκε να επικοινωνήσει ξανά με το νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενημερώνοντας για τα συμπτώματά του. 

 

Οι γιατροί επέμειναν ότι δε χρειάζεται να νοσηλευτεί και αρκεί να παραμείνει σπίτι, πράγμα το οποίο έκανε…

Δυστυχώς, ο 65χρονος συνταξιούχος κατέληξε χωρίς να λάβει ιατρική συνδρομή. 

Η ιατρική αμέλεια κοστίζει ζωές!

 

Η επιλεκτική αντιμετώπιση που αναγκάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τους γιατρούς, οδηγούν αναπόφευκτα στο θάνατο δεκάδων ασθενών. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι σημαντική.

Εάν πιστεύετε ότι η υγείας σας ή κάποιου αγαπημένου να σας προσώπου παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας, έχετε το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά και να αποζημιωθείτε για τη βλάβη που υποστήκατε.

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας