Ξεμένει από αναισθησιολόγους το ΕΣΥ

10 Ιανουαρίου, 2020

Με επιστολή τους η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιά επιβεβαιώνουν οτι η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία όλο χειροτερεύει.
Όπως τονίζει η ανακοίνωση τους: «Eδώ και πάνω από δύο χρόνια έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους το σοβαρότατο πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων και είχαμε προβλέψει πως θα κλιμακωνόταν, χωρίς ουσιαστικά μέτρα εκ μέρους της πολιτείας».
Η έλλειψη αναισθησιολόγων δυσχαιρένει όλο και περισσότερο το έργο των γιατρών και ιδιαίτερα των χειρουργών καθώς η εργασία και των δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. 
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ότι η πολιτεία δε προσλαμβάνει νέο μόνιμο προσωπικό αλλά επαναπαύεται στην μετακίνηση των ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Ιδιαίτερα στην επαρχία οι αναισθησιολόγοι πρέπει να κάνουν εως και 15 εφημερίες το μήνα μετακινούμενοι σε περιφέρειες για να καλύψουν τα τεράστια κενά.
 
Πηγή: https://www.efsyn.gr