Λουκέτο βάζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ

24 Μαΐου, 2019

Δυστυχώς οι συνεχείς προσπάθειες και εκκλήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου για την κάλυψη των κενών θέσεων στη μονάδα δεν εισακούστηκαν από τη Διοίκηση.
Αποτέλεσμα;
Η μονάδα εντατικής θεραπείας του ΝΙΜΙΤΣ κλείνει. Ο λόγος που οδήγησε στην παύση της λειτουργίας της είναι η προ μηνών συνταξιοδότηση των εντατικολόγων του ΕΣΥ, που ήταν υπεύθυνοι λειτουργίας της ΜΕΘ. Το ιατρικό προσωπικό δεν αντικαταστάθηκε εγκαίρως από τη Διοίκηση παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Το Σωματείο των Εργαζομένων έχει δηλώσει ότι πρόκειται να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας εαν δεν διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα.
Υποστηρικτές των εργαζομένων είναι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επιρρίπτει τις ευθύνες στη Διεύθυνση και ξεκαθαρίζει τη θέση του:
“Στην ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε 16.05.2019 ο Γενικός Διευθυντής Συντονιστής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 20.05.2019 θα φροντίσει για την στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με γιατρούς – εντατικολόγους, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε το λόγο του, καθώς παρήλθε η συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η ανωτέρω δέσμευση του, με αποτέλεσμα να κλείνει η ΜΕΘ του Β’ ορόφου του ΝΙΜΤΣ!!”
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να προβούν άμεσα οι υπεύθυνοι στις ενέργειες που απαιτούνται για την στελέχωση της ΜΕΘ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!
Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούν στις 21, 22, και 23 Μαΐου επαναλαμβανόμενες 3ωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 08.00-1.00 π.μ. με τη συμμετοχή και στήριξη των συνδικαλιστικών οργάνων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ “για να γίνει αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των γιατρών του ΕΣΥ που απεχώρησαν από το ΝΙΜΤΣ λόγω συνταξιοδότησης”.
Οι γιατροί προσπαθούν καθημερινά να σώσουν ζωές και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το σύστημα, οι διαδικασίες και η λογική που επικρατεί δεν ενισχύουν το έργο τους. Αντιθέτως, δυσκολεύει την προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες και ελλείψεις.
Πηγή: https://www.iatropedia.gr