Μείωση χειρουργικών επεμβάσεων… ΄΄μείωση΄΄ ζωής

7 Φεβρουαρίου, 2022

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει πλέον τη ΄΄συμβίωση΄΄ με τον Cov 19, αλλά τα προβλήματα στα νοσοκομεία παραμένουν. Σύμφωνα με άρθρο γνωστής εφημερίδας, η αναμονή για εγχείρηση καρδιάς στον Ευαγγελισμό, μπορεί να φτάσει τους 8-10 μήνες. Οι ανάγκες για τα περιστατικά cov, έχουν ΄΄αφήσει΄΄ χωρίς κλίνες και προσωπικό το νοσοκομείο, καθώς και μια ατελείωτη λίστα αναμονής για χειρουργεία. 

Για δεύτερη φορά το Σισμανόγλειο, μετατράπηκε σε μονάδα cov 19. 1.500 άτομα αναμονή, έχει το Θριάσιο. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η μείωση σε σχέση με ένα αντίστοιχο χρονικό διάστημα προ πανδημίας έφτασε στο 36,74%, δηλαδή 97.128 λιγότερες επεμβάσεις. Και φαίνεται ότι κάποιες από αυτές αφορούσαν και ογκολογικά περιστατικά.

Χειρουργεία και εξετάσεις, έχουν μείνει πίσω και ασθενείς με σοβαρά θέματα υγείας, περιμένουν με αγωνία το τηλεφώνημα που θα τους δώσει την πρόσβαση στο νοσοκομείο. Φαινόμενα αισχροκέρδειας έχουν δώσει ήδη το παρόν, άλλες οικογένειες πουλάνε τα πάντα για να πάνε σε ιδιωτικές κλινικές και η υγεία βαλτώνει όλο και περισσότερο.              

Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι και να απαλλαχθούμε από τον ιό, το σύστημα θα χρειαστεί 3-6 μήνες για να επανέλθει στα προ-cov επίπεδα. 

Το πως ότι έχει καταρρεύσει το σύστημα υγείας, δεν αφορά τον ασθενή. Ο ασθενής θέλει να πάει στο νοσοκομείο που πλήρωνε μια ζωή και να γίνει καλά. Και το πιο βασικό…υπάρχουν περιστατικά υγείας που δεν έχουν χρόνο για το πότε θα βρεθεί κενό χειρουργείο… δεν μπορείς να πεις σε ένα ανεύρυσμα ΄΄περίμενε΄΄. Ο νοσοκομειακός ασθενής, έχει δικαιώματα. Μην φοβάστε να διεκδικήσετε την περίθαλψη που δικαιούστε.  Οι χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, ώστε να διασφαλίσουν τόσο τη σωματική, όσο και τη ψυχική υγεία του ασθενούς. 

Ο Συνήγορός του Ασθενή, είναι κοντά σε όλους εκείνους που έχουν έχουν εξαντλήσει υπομονή και… υγεία. 

Εάν η αναβολή ή καθυστέρηση της χειρουργικής επέμβασης είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας σας ή ακόμη και το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, ο Συνήγορος του Ασθενή, θα σας ενημερώσει όσο πιο γρήγορα – αφού μελετήσει τα στοιχεία- να ώστε να ξέρετε ακριβώς τις ενέργειες που μπορείτε ν’ ακολουθήσετε, νόμιμα. Μια αποζημίωση μπορεί να σας ανοίξει το δρόμο προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας, έτσι ώστε να αναρρώσετε γρήγορα και να επιστρέψετε στην οικογένειά σας. Είμαστε εδώ, κοντά σας, στο 211 012 1395 και στο info@sta.bcla.gr.