Μπέρδεψαν τα… μωρά σε μαιευτική κλινική!

Μπέρδεψαν τα… μωρά σε μαιευτική κλινική!

20 Ιουνίου, 2019

Οι γονείς μόλις επέστρεψαν σπίτι αντιλήφθηκαν ότι είχαν πάρει το λάθος βρέφος!
Το απίστευτο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στο Μαυροβούνιο. Ένα νέο ζευγάρι παρέλαβε το νεογέννητο μωρό τους από την μαία και επέστρεψαν σπίτι τους.
Όταν έφτασαν σπίτι ο πατέρας άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά…
Συγκεκριμένα, παρατήρησε ότι το μωρό ήταν αισθητά πιο αδύνατο από όσο θυμόταν. Στη συνέχεια, η μητέρα του κοίταξε το βραχιολάκι της και διαπίστωσε ότι ο αριθμός του ήταν διαφορετικός από αυτόν του μωρού!

Αμέσως έσπευσαν πίσω στην κλινική, όπου τους περίμενε το δικό τους μωρό και οι απολογίες της μαίας και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες ευθύνονταν για αυτό το περιστατικό.
Όπως ανέφερε και ο διευθυντής της κλινικής, “η ανευθυνότητα και η απροσεξία της μαίας οδήγησε σε αυτό το τραγικό λάθος, καθώς δεν τήρησε τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα”.
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για την τιμωρία της υπεύθυνης και την απομάκρυνση της από την κλινική.
 
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται!
Η ανευθυνότητα και η αμέλεια ενός λειτουργού του συστήματος υγείας μπορεί να αποβεί μοιραία για μια οικογένεια και το μέλλον της.
Τα ιατρικά λάθη δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα! Η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών.
Οι ασθενείς θα πρέπει να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά όχι μόνο για την δική τους δικαίωση αλλά και για την προστασία άλλων ανθρώπων από παρόμοιες καταστάσεις.
Μίλησε μας
 
Πηγή: https://www.protothema.gr